User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Breakdown last night

  1. #1
    Regular Member bruceybonus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston Area
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Breakdown last night

    Whilst tanking up the M5 yesterday evening, my tuning box decided to give up the ghost whilst overtaking a rather long lorry! I managed to get it onto the h/s and it just sat there in limp home mode

    Normally a switch off and wait a few mins sorts it out, but this time it didn't. I ended up removing the box but on restarting it was still in limp mode.. The only way to reset the car was to disconnect the battery!. This worked but on restarting I found that I had no heating!! WTF!.. the fans were blowing and there were no odd noises so I'm totally confused...

    any ideas?

  2. #2
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    256 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    would guess its not the tuning box then mate...

  3. #3
    Regular Member bruceybonus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston Area
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    lol... prob not... but the box was stone cold... usually it's red hot!

    I've lost about a pint of coolant as well but its not leaked anywhere!

  4. #4
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Failsworth, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    A loss of coolant but no puddles!!!!! Guess where that's gone? I hope it's not mixed in with your oil and subsequently the turbo dude.

    Any white smoke from the exhaust, or white sludge under oil filler cap?
    Last edited by AJA; 23rd November 2007 at 10:05.

  5. #5
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    have a good look at the oil and fillter cap and any breather for mayo (emulsified oil) is the power down on normal?

  6. #6
    Regular Member bruceybonus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston Area
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Nah,, nothing.. filler cap is fine... no sludge or anything - coolant has dropped about 4 inch.... exhaust seems normal... Engine temp is fine still holding at around 85 -90...

    power is down, but thats because i took the box off turbo seems fine so far ( well it's still there anyway ! )

    booked into stealers on tuesday, so no transport until then

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Bedfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by bruceybonus View Post
    Nah,, nothing.. filler cap is fine... no sludge or anything - coolant has dropped about 4 inch.... exhaust seems normal... Engine temp is fine still holding at around 85 -90...

    power is down, but thats because i took the box off turbo seems fine so far ( well it's still there anyway ! )

    booked into stealers on tuesday, so no transport until then
    Is this an auto? Maybe coolant has gone into the gearbox?

  8. #8
    Regular Member bruceybonus's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Preston Area
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    would you believe it... fired it up yesterday morning and the heating had come back on... WTF????? out of the blue.... mid morning the management light decided to switch off as well??? It's still going in on tuesday though....

    how odd is that...

  9. #9
    Regular Member derby4life's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,Shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    wouldn't lack of water affect the heating anyway ???

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Breakdown? :-s
    By Xerath in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th September 2011, 10:33
  2. Which breakdown cover?
    By DNS in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 20
    Last Post: 19th March 2009, 21:50
  3. Tuesday Night = Labour Night
    By VauxVeteran in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 22nd January 2008, 17:33
  4. Yet another breakdown
    By Triple Trouble in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 16
    Last Post: 17th December 2007, 23:21
  5. Car Breakdown
    By LAV6Y in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 2nd March 2007, 22:05

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •