User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Strange Radio Tuning Problem

  1. #1
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Strange Radio Tuning Problem

    Hi, wonder if you can help iwht this strange problem. The CD/Radio on the 2.2 SRI 2003 Vectra C is doing something really wierd, it will not tune into even number

    i.e. If I want FM 102.4, I cannot get it!! If I want FM 99.3 I can get it now problem

    Can someone help please?

  2. #2
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Not sure what radio you have - is there an option in the settings to adjust the step size when tuning?

    Can you auto-tune in using RDS data instead of the frequency?

  3. #3
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Not sure what radio, will check later. Autostoring using RDS does not pick up any of the stations on equal frequencies either

    Have looked through the manual and there are no options to choose the step of the frequency either, very weird??

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Try turning off the RDS and you should be able to then scan manually.

  5. #5
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    Try turning off the RDS and you should be able to then scan manually.
    Hi mate, thats the problem..... When you manually tune it will only use odd numbers

    i.e. 99.3 - works fine. 102.4 does not work

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    If all else fails, pull the fuse (to disconnect the power to the stereo) and reconnect again to see if that then resets it.

    MAKE SURE you have the security code first though.

    If the stereo has the 4 disc cd changer and tape deck, then it's *probably* the CCR2006 that's fitted.

  7. #7
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Right pulled the fuse (then lost it down the side of the trim)

    Got a new one and tested, radio still only tunes to odds as described above. Did not check the radio type however its the unit with a single cd player, RDS TP etc etc....

    Any more ideas?

  8. #8
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    One solution - £50 for a cheap aftermarket HU, fascia and wiring loom!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange problem.
    By Chad! in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 13th October 2011, 14:18
  2. radio tuning problems, help anyone.
    By melvyn8181 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 6th July 2011, 21:26
  3. Strange electrical problem regarding radio controls on steering wheel
    By eaglepva in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 12th January 2011, 17:36
  4. Dragon tuning box, Strange connector
    By Marky in forum Diesel Engine related
    Replies: 9
    Last Post: 14th November 2007, 14:27
  5. Very Strange Problem
    By Ben H in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 23rd October 2006, 17:32

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •