User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: misfire and belt noise on start up

  1. #1
    Regular Member vectragsi3.2's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cheshire/staffordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default misfire and belt noise on start up

    hi
    i have a 3.2 gsi and just recently when i start it up in the morning it is very juddery and when you rev it it sounds like it is misfiring. also i have a sound which sounds like a belt going round and has a very small squeak also. its hard to described!! i have just had the cam belt done so im worried it could be something to with that?

    hope someone can help

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    More than likely its the serpentine drive belt - the one that does your A/C, alternator etc thats squeeking. Not sure on the rough running. Does it get better when it warms up? Maybe a coil pack on one bank starting to fail
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member vectragsi3.2's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    cheshire/staffordshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    its fine when it gets warmed up. when its cold it judders everytime i change gear and the accelerator does the same when you tounch it. but like i say when its warm its fine apart from the belt noise

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CDTI Aux Belt Chirp - When cold or first start only
    By Leemarksmith in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 16th December 2012, 23:20
  2. Shocks, Belt and Pump to start with.
    By jonnyrasp in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 27th August 2012, 15:14
  3. 2.0 Turbo Cold Start Vibrations / Misfire
    By awilson in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 13th December 2011, 11:42
  4. Belt screech on start up/ switch off (2.2.dti)
    By Middo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 17th September 2009, 11:10
  5. Noisy Aux belt on cold start 2.0T
    By neilbroad in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 27th January 2009, 21:00

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •