User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Coolant Problem

  1. #1
    On a Sabbatical
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    coatbridge
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Coolant Problem

    hi,

    over the last 3 weeks the coolant warning light comes on so i have filled the coolant level about 3cm each time. have had a look dont see any leaks but not sure. Any ideas what this could be?

    thanks
    iain

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    So are you losing water? you say you keep topping it up?
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Nuneaton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by ilaing View Post
    hi,

    over the last 3 weeks the coolant warning light comes on so i have filled the coolant level about 3cm each time. have had a look dont see any leaks but not sure. Any ideas what this could be?

    thanks
    iain
    Had the same issue some time ago. In my case it was a water pump seal developed leak. Changed it with cam belt (extra 70 pounds) didn’t top up since for almost a year.

  4. #4
    Regular Member Kyser143's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    looks like waterpump again...is it making a bit of a noise when running...clicking etc ...mine had some coolant loss was making a noise...ended up needing a new pump

  5. #5
    On a Sabbatical
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    coatbridge
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok think ive found the problem when i put water in theres alot of it coming back out of this part of the bottle so can i use a sealant to close this up?

    got this image from bluerobs post


  6. #6
    Regular Member DeathStar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    UP North
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thats the pressure release.

    Possible a fooked cap.

    if its blowing off too early. does the engine seem to run a little hotter than normal?

  7. #7
    On a Sabbatical
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    coatbridge
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    when you pour the water in does some water accidently come out from there cause when i pore it in quite alot comes out of there. Do you think the hole has became bigger somehow?? Perhaps a new bottle?? Had a look under the car dont see any leaks??

  8. #8
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hmmm it maybe a fooked cap as when the system pressurises its only supposed to vent the excess pressure. Get it sniff tested. Any water in the oil? What happens when you run it up from cold to hot with the cap off?
    Now I need a turbo to keep up!

  9. #9
    On a Sabbatical
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    coatbridge
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok i booked the vec in to the stealers did a pressure test and seems that the radiator is f****d so they ordered the part hopefully fixed tomorrow. got the wiper linkage fixed under warranty need to see if this will be covered but i doubt it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. coolant problem persists
    By Legion84 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 31st March 2013, 12:02
  2. signum 3.0v6 elite coolant problem?
    By carmadcarl in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 25th August 2011, 22:57
  3. Coolant Problem
    By MattHD in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 21st June 2011, 13:22
  4. possible coolant problem ?
    By SRI Chris in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 19th July 2009, 19:19

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •