User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: 2.2 dti 02 problems

  1. #1
    Regular Member david.aka.judas's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Suffolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default 2.2 dti 02 problems

    This girls car, listed above, has a problem.

    everytime she accelerates or overtakes a car at speed, the spanner light comes on.

    it only comes on when she puts her foot down?

    many thanks if you can help.

  2. #2
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    check the boost pressure sensor and the turbo boost hoses for splits in the lines, or oilsludge contamination in the boost sensor...or, for £40, get the fault codes read to see what they point to.. basic's first thou.. look for hose damage

  3. #3
    Regular Member JuzzyD's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Somewhere...
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Check vac hoses, MAf sensor, boost sensor - if you can get the codes read then that will help.

    Edit: GSI3.2 beat me to it!
    Last edited by JuzzyD; 6th November 2007 at 23:15. Reason: lost 100cc somewhere...

  4. #4
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    oi..3.1....


    wrong revision mate..

  5. #5
    Regular Member JuzzyD's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Somewhere...
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Oops...

  6. #6
    Regular Member pscocoa's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Sandhurst Berkshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    There is a report in What Diesel Dec 2007 page 80 - a guy tried a few things to deal with ECU light coming on - he had a rolling road test and fault was identified as hole in the intercooler

  7. #7
    Regular Member JuzzyD's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Somewhere...
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by pscocoa View Post
    There is a report in What Diesel Dec 2007 page 80 - a guy tried a few things to deal with ECU light coming on - he had a rolling road test and fault was identified as hole in the intercooler
    Could be a reason, but most likely its a split hose or faulty/dirty MAF or boost sensor on the DTi's - I would still look at those first.

  8. #8
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    yep.. dti's have a list of common faults, and intercoolers are a rare failure..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. z18xer vvti, problems, problems
    By gstore in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 20th April 2012, 13:33
  2. 1.8 vvti problems, problems problems!!!
    By gstore in forum Petrol Engine related
    Replies: 8
    Last Post: 3rd March 2012, 01:31
  3. crusie control problems, anyone had similar problems?
    By rozzer2006 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 2nd October 2011, 21:20
  4. GSi problems
    By Piemyster in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 27th July 2011, 20:11
  5. 1.9 cdti auto problems problems
    By trigger in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 28th September 2009, 17:20

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •