User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: JVC -> 04 Vectra Steering Controls

  1. #1
    Regular Member turb0z's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default JVC -> 04 Vectra Steering Controls

    Anyone tried one of these?

    http://www.caraudiodirect.co.uk/2960...or-p-3482.html

    I also have the correct JVC interface cable. Stereo works fine if I unplug the black box. When its plugged in I cannot power the unit up at all.

    Stereo is a JVC KD-AVX2

    Am I missing something or is the interface faulty?

  2. #2
    Full Member lochgilp's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    argyll
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if u pm Harry on this one mate, if i recall he done his steering wheel controls with the avx2

  3. #3
    Regular Member Harry's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Uxbridge, London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yup...as above, i fitted this to the vec - but didn't have the same problems you are having.

    my steering wheel buttons wouldn't work despite having the interface plugged in.

    do you have the stereo wired so that it is pemanently live? or just on ignition live?

    i had mine on pemanent live and the reason why the buttons weren't working was because there was no ignition live going to the black box, so i took it back to the shop that i bought it and they wired it all up on pemanent live - which i prefer.

    hope this helps

    P.S. - the avx2 is a fantastic bit of kit - you'll love it when this little niggle is sorted

  4. #4
    Regular Member turb0z's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Harry View Post
    yup...as above, i fitted this to the vec - but didn't have the same problems you are having.

    my steering wheel buttons wouldn't work despite having the interface plugged in.

    do you have the stereo wired so that it is pemanently live? or just on ignition live?

    i had mine on pemanent live and the reason why the buttons weren't working was because there was no ignition live going to the black box, so i took it back to the shop that i bought it and they wired it all up on pemanent live - which i prefer.

    hope this helps

    P.S. - the avx2 is a fantastic bit of kit - you'll love it when this little niggle is sorted
    Been in touch with the manufacturer of the kit today and went through a few things with their technical guru's. Still nothing so they are sending me a complete new kit which should arrive tomorrow.
    Will try again tomorrow and keep you posted

  5. #5
    Regular Member turb0z's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hmm boohger. New harness arrived and its still doing the same thing!

  6. #6
    Regular Member Harry's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Uxbridge, London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i thought it would - the harness is wired up incorrectly, get down to a local audio shop and let them have a play, i'm sure with a few wires and a crimping tool they'll be able to sort it out for you.

    you didn't say whether the stereo is wired to ignition live or permanent

  7. #7
    Regular Member turb0z's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Harry View Post
    i thought it would - the harness is wired up incorrectly, get down to a local audio shop and let them have a play, i'm sure with a few wires and a crimping tool they'll be able to sort it out for you.

    you didn't say whether the stereo is wired to ignition live or permanent
    Both red and yellow are connected.

  8. #8
    Regular Member turb0z's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    took this today and sent them off to InCarTec who made the steering control adaptor. I think they are going to instruct me how to modify the harness because its half-canbus. will keep you posted and we may get a how2 out of this

    Anyone wanna guess at the connections? This was connected to a CCR2006

    A -
    B -
    C -
    D - Earth
    E -
    F -
    G - Electric Aerial?
    H - 12V Permanent

    17 -
    18 -
    19 -
    20 -
    21 -
    22 -
    23 -
    24 -
    25 -
    26 -
    27 -
    28 -
    29 -
    30 -
    31 -
    32 -
    33 -
    34 -
    35 -
    36 -
    Last edited by turb0z; 26th October 2007 at 19:28.

  9. #9
    Regular Member turb0z's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok ended up binning off the caraudiodirect harness and buying

    Autoleads PC99-X45 and PC99-JVC

    This harness however doesnt connect to the ignition power source and to get the JVC KD-AVX2 to work you have to join 2 wires which means its permanently powered on regardless of the ignition.

    I didnt want this so I modified the harness and added a wire for the ignition. Once I did this the whole thing works perfectly, steering controls and everything. Cant imagine why there wouldnt be a pin for the ignition power source on this harness...

    All is now good!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra c steering wheel radio controls
    By SRIDAN in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 5th February 2011, 00:11
  2. Vectra Life Steering Controls problem
    By markymarky in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 31st December 2010, 11:07
  3. changing vectra C steering controls
    By tox in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 17th September 2010, 18:36
  4. Vectra steering controls adapter and quadlock
    By lochgilp in forum Parts for sale
    Replies: 0
    Last Post: 15th July 2009, 16:00
  5. vectra / signum steering blue led controls
    By arkhan78 in forum How much is it worth? (THIS SECTION IS NOW CLOSED)
    Replies: 3
    Last Post: 23rd February 2009, 17:26

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •