User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: non runnung vectra sri 2.2dti..confused..

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default non runnung vectra sri 2.2dti..confused..

    Hopefully someone can help me here before i put a sledge hammer thru the windecreen.... THE devil car is a 2002 vectra c 2.2 dti sri .Problem is... car will start and run perfect when cold but after about 1 minute car will start to smoke,missfire and spanner light will come on then it chugs and judders and stops and will not start again till cold.another thing i find funny is that my temp guage doesnt move,Could this be related to it???.Does anyone know where the temp sender is on this engine as i cant see it anywhere?.PLEASE PLEASE can someone shed some light.By the way i have read most threads re problems on these vectras and have checked all the common things.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default non runnung vectra sri 2.2dti..confused..

    There is obviously a problem you cannot solve alone. I should book it in and let your local or supplying dealer inspect and diagnose the fault(s).

    Chris

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default non runnung vectra sri 2.2dti..confused..

    Also, the temperature gauge does not react that fast and only after a few miles will it show the engine warming up.

    Chris

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default vectra c problem

    Hi
    Thanks for the reply...The car has been for a diagnostic test and the only fault showing is a cam sensor fault.. But according to the main dealers it hasnt got one so they cannot understand it themselves..They of course say its the diesel pump but surely the car would not run at all if it was ?Any ideas..
    Many thanks
    Bill.

  5. #5
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if it runs fine when cold, then it brings to mind a couple of things that are temp related...either the EGR system is faulty or the temp sender is sending incorrect readings to the ECU..

    If those are the only faults that the dealers can find, i'd find a better dealer....

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default devil vectra

    It was tested at seaward vauxhall in poole so i would imagine it would be the same result when taken anywhere..It has had a new egr valve fitted already.. still the same..Do you know where the temp sender is located on the engine and i will try that.. Many thanks.. Bill

  7. #7
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    low down on the front of the engine by the waterpump..

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks i will give it a try

  9. #9
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if it got has got the cam sensor error it is the pump as the cam sensor is inside the pump .........i would say it is the pump from what you have said .. has it ever had petrol in the tank has it ever been run on bio fuel .?

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not that i know of..Wheres the best [and cheapest] place to send the pump off to be re_coned.Do you know anyone with a secondhand unit ?. numbers end 205....failing that its going on ebay for sale as a non runner...shame i used to like the old bus..

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. my mate's vectra we are confused
    By marc vectra sri in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 17th January 2013, 10:02
  2. Vectra c 2.2dti ecu
    By vectrac22cdti in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 31st August 2010, 08:21
  3. what oil goes into an 05 reg, 1.8 vectra life. petrol? confused???
    By vxr in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 27
    Last Post: 13th March 2009, 19:51
  4. Vectra, sorry no its a 5-Series BMW, sorry no its a Merc SL - CONFUSED.COM!??!
    By Vaux-Man-G in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 8th December 2008, 19:53
  5. Confused 2.2DTI Problem
    By kraviz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 4th April 2007, 06:57

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •