User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Service light come on waaay too early - WHY?

  1. #1
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Service light come on waaay too early - WHY?

    Was out in the car today a couple of times today. When I parked up on the drive I saw the service light appear (oil can with spanner) as I turned the ignition off. Turned ignition on andoff again - did the same. As I'm on ECO Flex setting I turned off the ignition and pressed the odometer reset button and voila, the icon appeared again.

    What was odd was that it was the icon with no mileage under it. If it had been due a service then it would have initially shown the icon with a 1000 under it, eventually changing to just the icon when it was less than 600 miles to when it reckoned a service was due.

    I serviced the car myself back in July and reset the service counter. I know I did it properly as 21,000 appeared under the icon when I pushed the odometer reset with the ignition off. The battery was disconnected for almost 24 hours when I had all the seats out the other day, but that shouldn't be a problem as the manual says "The service interval display takes account of off-the-road periods during which the battery is disconnected." i.e. it remembers the service data even if the battery is disconnected.

    EDIT: Just seen this.......

    Field Remedy: 1640

    Complaint: ECO service flex oil service interval telltale illuminates (much) earlier than specified.
    Cause: Software deviation in the instrument MY 2003,5.
    Production: Modified software for the instrument available with start of MY04. Breakpoints: Ellesmere Port (Vectra C) ... 3 8 131726 and Rüsselsheim (Vectra C, Signum) ...3 1 157315.

    .....which could explain it as my falls before that breakpoint.

    Hmm, trip to dealer methinks. I don't think they do FR work after the Vx warranty has expired - even though I am under Net Q warranty.

  2. #2
    Regular Member Ridgerider's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It could just be that you have thrashed the nuts of it over the past few weeks...(smiley logo if I could find one)

  3. #3
    Regular Member ukanalyst's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine did the same when I had my 03 saloon ... I suspect you are spot on with your diagnosis.

    Dave

  4. #4
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    it'd be worth £40 to get it tech2'd off with an update..

  5. #5
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Stuff paying £40! lol Thinking about it, it happened before a while back and the guy there said he'd do the software update if it happened again - even if it was out of warranty by then.

  6. #6
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default

    Quote Originally Posted by Duncan View Post
    Was out in the car today a couple of times today. When I parked up on the drive I saw the service light appear (oil can with spanner) as I turned the ignition off. Turned ignition on andoff again - did the same. As I'm on ECO Flex setting I turned off the ignition and pressed the odometer reset button and voila, the icon appeared again.

    What was odd was that it was the icon with no mileage under it. If it had been due a service then it would have initially shown the icon with a 1000 under it, eventually changing to just the icon when it was less than 600 miles to when it reckoned a service was due.

    I serviced the car myself back in July and reset the service counter. I know I did it properly as 21,000 appeared under the icon when I pushed the odometer reset with the ignition off. The battery was disconnected for almost 24 hours when I had all the seats out the other day, but that shouldn't be a problem as the manual says "The service interval display takes account of off-the-road periods during which the battery is disconnected." i.e. it remembers the service data even if the battery is disconnected.

    EDIT: Just seen this.......

    Field Remedy: 1640

    Complaint: ECO service flex oil service interval telltale illuminates (much) earlier than specified.
    Cause: Software deviation in the instrument MY 2003,5.
    Production: Modified software for the instrument available with start of MY04. Breakpoints: Ellesmere Port (Vectra C) ... 3 8 131726 and Rüsselsheim (Vectra C, Signum) ...3 1 157315.

    .....which could explain it as my falls before that breakpoint.

    Hmm, trip to dealer methinks. I don't think they do FR work after the Vx warranty has expired - even though I am under Net Q warranty.
    Had the same thing in my old Vectra Active saloon (53 plate - Rüsselheim), light came on at 700, 1100 and 1300 miles from new. Dealer then got rid of it under warranty. Never came back when I had it (approx 11,000 miles). Timing of it seems similar to yours.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 40k mile service and service light
    By a_j_mair in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 31st January 2009, 14:41
  2. Oil Service Light
    By welshy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 24th October 2008, 11:42
  3. Service Light
    By gsxrster in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 20th March 2008, 21:53
  4. Service Indicator Too early
    By john_k_sri in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 19th January 2008, 22:14
  5. is there a way to reset service light yourself after a service?
    By EURO G in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 5th January 2008, 00:14

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •