User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: 2.ltr t turbo lag question

  1. #1
    Regular Member STAV's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    tyne & wear hebburn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2.ltr t turbo lag question

    ok my signum runs very nice no niggles, apart from when in gear 2 at say 10 mph the rattle and groan which comes from..... i think is the turbo, is this ok ? could it be turbo lag as when it picks up speed all is fine.

  2. #2
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I wouldn't say it's lag - the 2.0T has a virtually lag-free turbo. I'd say it's just being in too high a gear for the the speed. At 10mph you don't want to be in second, you'll want to be in first, so it's just bogging the engine down.

  3. #3
    Regular Member Dwabo's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Carterton, Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yeah it aint turbo lag..just the wrong gear!...i get it in mine..its a horrible rattle/squeek all through the engine...
    also does it throughout the gears if you aint in the right gear!!

  4. #4
    Regular Member STAV's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    tyne & wear hebburn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    great news cheers lads i guess alls fine then, i suppose ill have to get used to the 6 gears, its just a pain in the butt when 2nd is fine on all cars ive owned at 10 mph inc the 2.2sri ...... still that was only 150 bhp though.

  5. #5
    Regular Member STAV's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    tyne & wear hebburn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Dwabo View Post
    yeah it aint turbo lag..just the wrong gear!...i get it in mine..its a horrible rattle/squeek all through the engine...
    also does it throughout the gears if you aint in the right gear!!
    yep i thought the engine was falling out the 1st time i noticed it

  6. #6
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default

    Bit puzzled TBH at mention of a 'rattle' when the engine revs are too low. As Duncan says, definitely not turbo lag (you need a diesel for that ).

    At 10mph in 2nd engine is pulling about 1000 revs, and will struggle a bit but no drama. Ideal lowest point for 2nd is about 15mph or around 1400/1500 revs, but if it drops a bit below just for for a wee moment or two its no big deal surely?

  7. #7
    Regular Member STAV's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    tyne & wear hebburn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by john_k_sri View Post
    Bit puzzled TBH at mention of a 'rattle' when the engine revs are too low. As Duncan says, definitely not turbo lag (you need a diesel for that ).

    At 10mph in 2nd engine is pulling about 1000 revs, and will struggle a bit but no drama. Ideal lowest point for 2nd is about 15mph or around 1400/1500 revs, but if it drops a bit below just for for a wee moment or two its no big deal surely?

    if only there was a way of getting noises on here as its a difficult one to type but to narrow it down if you can put yours in 2nd and at 10 mph put your foot flat down let me know if it makes any sound if you dont mind mate?

  8. #8
    Ex Vec-C Admin Stevel's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Chester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by john_k_sri View Post
    As Duncan says, definitely not turbo lag (you need a diesel for that ).

  9. #9
    Regular Member john_k_sri's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Waterloo, Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI NAV XP

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 72K

    Default

    Quote Originally Posted by STAV View Post
    if only there was a way of getting noises on here as its a difficult one to type but to narrow it down if you can put yours in 2nd and at 10 mph put your foot flat down let me know if it makes any sound if you dont mind mate?
    Ah, I see what you are getting at now. I'll try it out tomorrow and let you know.

  10. #10
    Regular Member STAV's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    tyne & wear hebburn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by john_k_sri View Post
    Ah, I see what you are getting at now. I'll try it out tomorrow and let you know.
    mucho appreciated mate !

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2.0 dti turbo question
    By Madmarky01 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 19th June 2012, 12:32
  2. turbo question
    By jock in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 25th March 2012, 19:14
  3. Turbo question
    By Shortland78 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 11th April 2011, 19:17
  4. turbo question help
    By markgcdti in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 20th January 2011, 06:10
  5. Question about the 3.0's turbo
    By Celes in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 14
    Last Post: 26th August 2009, 22:01

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •