User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: oil light,

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    gateshead
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default oil light,

    Hey guys need some help,
    My oil light in the middle of the speedo display keeps coming on ive checked engine oil and its fine ,its strange because say i started it up and left it running it doesnt come on only when i start driving it it does .any ideas what this could be ?

    cheers guys john.

  2. #2
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Are you checking the oil from cold? If so you need to have the engine at operating temperature, then let the car sit for a little while after turning the engine off (to let the oil settle) before checking the level.

    If that's what you're doing then trying to think what else it could be.

  3. #3
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    oil level sender breaking down, quite common.....

    just needs a new sender if the oil level is fine..

  4. #4
    Regular Member markm's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Portsmouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the wifes Astra is doing the same, oil light goes off very soon after starting but blinks every now and again while she drives, hopefully I'll be getting the pressure switch changed next week ,

  5. #5
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if it flashes as she's driving it needs the pressure testing first..the sender is a cheap first guess at it...it could be anything from oil surge all the way to a leak in the vacumn caused by the oil pickup pipe if a seal isn't working anymore..

    if it's just as she corners/brakes etc then i'd look at the level switch in the sump..

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Gsi3.2 View Post
    the sender is a cheap first guess
    had the level light come on earlier this week even though the level was fine. local vx dealer said he'd seen several faulty switches go and would need the car for 2 days to sort it out as it was a big job. Didn't sound like it was going to be cheap to me!

    But then hes said if it was just a once off to leave it - if it happens again they'll change it.

  7. #7
    Regular Member markm's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Portsmouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    WOT ! had my wife's Astra oil pressure switch replaced and my Vec last week. took 15 minutes tops , (with a HOT engine)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Replies: 4
    Last Post: 18th August 2012, 08:58
  3. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  4. No throttle, traction control light, engine management light
    By si260188 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th May 2010, 21:45
  5. Fitted rear light,illuminated sunvisors and map reading light
    By glenboy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 26
    Last Post: 30th March 2008, 10:51

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •