User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: help required re 2.2 dti engine

  1. #1
    Regular Member pogo's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    having a laugh and banter when permitted
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default help required re 2.2 dti engine

    as above my brothers 04 plate signum 2.2 dti is giving him grief and i wonder if anyone can advise what the problem is,the car has just had egr valve replaced as it was deemed faulty but gthe problem remains! the car basically drives fine then all of a sudden loses power and judders,not good on a busy motorway! but the car has been linked to tech 2 and nothing is showing up and cos the problem is intermittent its doing his head in,anyone else had this problem or heaerd of it ,and if so whats the cure

  2. #2
    Regular Member JuzzyD's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Somewhere...
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I'm sure AndrewTi might be able to suggest a few ideas - I'm sure he'll be on soon

  3. #3
    Regular Member AndrewTi's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Guttedsville
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default



    Sounds like the EGR valve wasn't reconnected properly or is itself knack'd.

    From there, I'd check the boost sensor wiring for breaks and give the AFM a good clean up.

  4. #4
    Regular Member pogo's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    having a laugh and banter when permitted
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by AndrewTi View Post


    Sounds like the EGR valve wasn't reconnected properly or is itself knack'd.

    From there, I'd check the boost sensor wiring for breaks and give the AFM a good clean up.
    ill pass that on andrew mate cheers

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 25th January 2013, 17:44
  2. Can I replace a Z19DT engine with a Z19DTH engine, fairly easily?
    By Krusty3380 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 13th August 2012, 15:24
  3. URGENT help required. Put petrol in Deisel engine
    By Jake in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 25th September 2010, 15:42
  4. Replies: 3
    Last Post: 28th April 2009, 19:49
  5. Your views required or help required??
    By Colin S in forum Detailing and Car Care Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 18th September 2008, 02:15

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •