User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Warning light on dash: What could this mean?

  1. #1
    Regular Member RSV_Ecosse's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Falkirk, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Warning light on dash: What could this mean?

    Driving down the motorway this morning, spanner light illuminated on the dash.

    Pulled over at services and switched off. Turned it back on again and the spanner light had gone. Its done this a couple of times before and usually sorts its self out when you switch off and back on.

    However, this time, the spanner light had gone but there was another light illuminated on the dash that hasnt came on before.

    Its a yellow light, bottom of dash furthest to the right. Looks like a wee square with lines at each end. Looking up the manual, it tells you that its "exhaust emissions" warning or something?.

    What could this be?.

    I got home and took the CRD2 off and switched on again, but although the spanner light has gone, this little emissions light refuses to go out.

    Car appears to be driving perfectly normally.

  2. #2
    Regular Member david.aka.judas's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Suffolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    could it be the egr valve?

    it was on mine.

  3. #3
    Regular Member RSV_Ecosse's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Falkirk, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No idea m8!!!???.

    I thought I read somewhere on here that only facelifted CDTi's had EGR valves?. Or is that something else I am thinking about?.

    What year is yours?.

  4. #4
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 110000

    Default

    Quote Originally Posted by RSV_Ecosse View Post
    No idea m8!!!???.

    I thought I read somewhere on here that only facelifted CDTi's had EGR valves?. Or is that something else I am thinking about?.

    What year is yours?.
    Think thats the particle filter your on about mate.

  5. #5
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Disconnect the battery for a while to reset it. The light should go out. If its emmisions then maybe a sensor has gone?
    Now I need a turbo to keep up!

  6. #6
    Regular Member wardy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chichester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had same problem on a V6 running a CRD2 box. It turned out to be the wiring loom for the CRD2.

    When you bought the box it should have come with a "blank" end that you can attach instead of the box. Try that & if it continues at least you know its not the box. Then try removing the CRD2 wiring altogether. If that solves the problem then you may need a new loom.

    Hope that helps.

  7. #7
    Regular Member RSV_Ecosse's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Falkirk, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Astrase20 View Post
    Disconnect the battery for a while to reset it. The light should go out. If its emmisions then maybe a sensor has gone?
    How long does the battery need to be disconnected for to attempt to extinguish the light?.

    Wardy, I have completely removed the CRD2 for now, but the light is still on.

    Going out to check it again just now and if its still on, I'll disconnect the battery for a few hours and see what happens.

  8. #8
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 110000

    Default

    15mins to half an hour should do to clear stored codes.

  9. #9
    Regular Member RSV_Ecosse's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Falkirk, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks m8, will nip out and disconnect battery just now and give it a go.

    /crosses fingers.

  10. #10
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 110000

    Default

    Any joy? Has the light gone?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. warning light on dash
    By tj56 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 8th July 2011, 14:50
  2. Dash warning light
    By dogmorfmucion in forum Troubleshooting
    Replies: 15
    Last Post: 22nd June 2011, 19:37
  3. dash warning light
    By graememk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 1st November 2010, 02:26
  4. dash warning light
    By taffy bhoy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 4th April 2010, 17:49
  5. dash warning light
    By deano in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 10th January 2007, 09:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •