User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: squeaking from brakes part 2

  1. #1
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default squeaking from brakes part 2

    to cut it short had pads all round fitted 20 july
    took back in yesterday after i was unable to remove locking nuts due to them using a windy gun
    they removed and replace locking nuts and re copper greased all round as i told them about the front passanger side squeaking

    went to great ormond street hospital with girls today and its started again today long periods of time and getting louder
    im thinking this is more than just copper grease again

    anyone have any suggestions what it may be
    1 thing as soon as you tap the brake it stops for a while and then comes back

  2. #2
    Regular Member surreyl31's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i have had the same prob on my 53 plate been in and out of the garage about ten time still cant find the prob. but is ure wose in wet conditions

  3. #3
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i would say is was worse in wet condition deffo

    im thinking it might be a sticking calipier

    just seems strange that its only happened afted the pads have been re placed

  4. #4
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mate at work suggested it might be the piston not fully depressing? anyone know if this could be true?

    baz

  5. #5
    Regular Member BigMan's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Pretending to be unmarked Police in my T5...
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have the same problem on my 53 plate DTi, a lot of people actually reckon its the backplate rubbing, just bend the back plate out of the way a bit and prolem cured.

    Not tried it on mine yet, but next time the wheels are off, i shall be doing it.

  6. #6
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by BigMan View Post
    I have the same problem on my 53 plate DTi, a lot of people actually reckon its the backplate rubbing, just bend the back plate out of the way a bit and prolem cured.

    Not tried it on mine yet, but next time the wheels are off, i shall be doing it.

    going to sound really thick now but what part is the backplate as im up for trying this at the wekend pics if possiable if anyone can

    anyone else have any suggestion on what i could do at the weekend to solve this

  7. #7
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    little update
    right had it all apart again on sat cleaned the whole calipier area re greased it
    think i found the backplate (back of the disc at the bottom?) seemed ok but gave it a little push back (not much play in it tho)

    went out and after an hour drive it has come back but very very faint but im guessing it will get worse
    so what ever i did had made it a tad better but for how long i dont know

    anyone got any other ideas what it may be

  8. #8
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by BigMan View Post
    I have the same problem on my 53 plate DTi, a lot of people actually reckon its the backplate rubbing, just bend the back plate out of the way a bit and prolem cured.

    Not tried it on mine yet, but next time the wheels are off, i shall be doing it.
    just another little update not heard a peep from it since the day i cleaned it all up

    so looks like i cracked it
    anyone else having the same problems take it all aprt and give it all a good clean so it moves freely and have a look at the back plate

  9. #9
    Regular Member nickvectra's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    shepton mallet
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Baz,

    I'm not an expert at all in mechanic but willing to have a go at it as all the garagist can't seems to solve the problem. But is it that difficult or not? not sure what is the back.....!! any help wpuld be more than welcome please.

    cheers

    nick

  10. #10
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi nick im no mechanic by a long shot mate but i always like to have a go it was very easy what i did
    i have a feelin it was the backplate as its started again every now and then so i will be having another look at it soon
    as long as you got the car in the air saft to work with and if your not 100% what your doing get someone to have a look as well
    any tips wanted just ask mate im sure between us we can get it sorted lol

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Squeaking noise
    By beat275 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 10th January 2012, 11:04
  2. Fan motor squeaking
    By philc1210 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 12th May 2011, 12:45
  3. squeaking brakes
    By willoftoon in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 9
    Last Post: 14th June 2009, 15:10
  4. squeaking from brakes
    By baz2003uk in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 3
    Last Post: 12th August 2007, 23:28
  5. 1 noise solved (front Bearing) + 1 new noise (squeaking front brakes!!!)
    By joseantoniovalle in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 24
    Last Post: 30th September 2006, 08:54

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •