User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Cruise control

  1. #1
    Forum Moderator FIL 4822's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    On a French Carp lake somewhere x
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    confused Cruise control

    Got back from France last night after a weeks carp fishing , i'm totally knackered !!!!!!!!!!! (don't ask how many i caught ! ).

    Clocked up 1041 miles & the car never missed a beat !

    BUT...................

    Had a little incident with the cruise control.
    At one stage it wouldn't activate.
    When we stopped at some services, on restarting the journey, it decided to work & did so all the way home !

    Does anyone know what happened ?
    Have you had it happen ?


    Have consideration for the deaf, if you're gunna fart, make it smell !


  2. #2
    Regular Member j1 wyx's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Gosport-Hants
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    yep.........we had it happen a few weeks ago, put it on tec-2 and it had trouble codes stored!!!!! so they were cleared and it now works a treat.

  3. #3
    Regular Member Stu14t's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Perth, Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    same with me though no trouble codes on the Tech2. I put it down to a glitch.

    There is a poll here: Here
    Last edited by Stu14t; 22nd July 2007 at 09:15.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    North Wales
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Once the car is started you need to press the brake at least once to activate cruise control.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Nuneaton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I had a problem with CC too. But the reason was – clutch pedal spring play out. CC stops when you press clutch or brake pedal (keep you feet from those pedals when you are on CC ). The sensor which detect those movements requires that pedal travel far back when released. Sometimes the spring is too weak to reach it.
    The spring cost about 10 quid but the garage would charge you for the labour.

  6. #6
    Regular Member stickshift's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    North London
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by alex_r View Post
    I had a problem with CC too. But the reason was – clutch pedal spring play out. CC stops when you press clutch or brake pedal (keep you feet from those pedals when you are on CC ). The sensor which detect those movements requires that pedal travel far back when released. Sometimes the spring is too weak to reach it.
    The spring cost about 10 quid but the garage would charge you for the labour.
    Takes five minutes to fit yourself check this link http://www.vectra-c.com/forum/showth...=clutch+spring

  7. #7
    Forum Moderator FIL 4822's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    On a French Carp lake somewhere x
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by davidcdti View Post
    Once the car is started you need to press the brake at least once to activate cruise control.
    I had a rather large box trailor on and believe me i test the brakes before i get upto motorway speeds !

    Quote Originally Posted by alex_r View Post
    I had a problem with CC too. But the reason was – clutch pedal spring play out. CC stops when you press clutch or brake pedal (keep you feet from those pedals when you are on CC ). The sensor which detect those movements requires that pedal travel far back when released. Sometimes the spring is too weak to reach it.
    The spring cost about 10 quid but the garage would charge you for the labour.
    There's been no problems with it since it first happened. I think that switching off the engine when we went to the services did the trick.


    Have consideration for the deaf, if you're gunna fart, make it smell !


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cruise Control
    By tony100la in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 7th March 2010, 19:43
  2. cruise control
    By stuart bigboy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th May 2008, 21:14
  3. Cruise Control
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 12th May 2008, 17:36
  4. manual control or cruise control.
    By johnm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 6th February 2008, 14:20
  5. Cruise Control not there?
    By Robsey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 1st February 2007, 18:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •