User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 1.9CDTI SRI Engine problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Angry 1.9CDTI SRI Engine problem

    Hi, My 1.9CDTI 120 has developed an engine problem, it is a 2006 model so under warranty but it always seems to take 4 visits to get things fixed by Vauxhall garage so if any body can point me in the right direction that would be great, problem seemed to start after its first service but could have been coincidence, when revs are between 1500-2000 & if I am accelerating slowly engine seems low on power and then jumps as though I am in the wrong gear, not quite as bad but a definite kind of misfire power loss in any gear and any speed, below 1500 and above 2000 rpm all O.K or if accelerating hard O.K, I was wondering if it was anything to do with the turbo, getting to the point I can't ignore anymore so will be down to the dealers, any pointers pls would be great.

    Ta

  2. #2
    Regular Member John35's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    in a white box
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i am not a technical wizard.....but someone will be along soon.

    i have a 120 but have no such problems (eek did i say that, touch wood touch wood)

    it might be the dreaded swirl valve but not sure. Do a search on swirl or/and EGR valve.

    starter link below..
    http://forum.vectra-c.com/showthread...ht=swirl+valve

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for that, I should have said its just done over 10,000miles, sounds suspicious vs the thread I have just read, had Vauxhall long enough to know if I have the problem can be sure loads more the same

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Weird engine problem on a 1.9cdti 150!!
    By new2theroad in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 2nd July 2011, 23:48
  2. Replies: 9
    Last Post: 7th July 2010, 14:54
  3. 1.9cdti problem
    By matty t in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 13th June 2010, 20:22
  4. Vec C 1.9CDTi 150 engine problem
    By ROCKATANSKY in forum Diesel Engine related
    Replies: 19
    Last Post: 1st February 2009, 14:19
  5. 1.9CDTi Engine oil?
    By Little John in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 8th June 2007, 21:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •