User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Cruise control problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    North East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cruise control problem

    Hi all, just found this place, you seem like a helpful bunch.

    The CC on our Signum is playing up, sometimes it works for 10 mins or so until it cuts out but when you press the button to switch it back on the light comes on and then goes out as soon as you take your finger off the switch. Pressing the button repeatedly sometimes makes it come back on but other times has no effect.

    It's been back to Vauxhall who diagnosed a CIM sensor problem and quoted us £350 fitted The car is out of warranty as it has done >70k miles. Have tried talking to V'all about it but they don't want to know. Is it likely that this past has failed? Don't really want to spend that much cash if it can be resolved any other way.

    Oh, they checked the clutch spring and it's fine apparently.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 110000

    Default

    Quote Originally Posted by john_e View Post

    Oh, they checked the clutch spring and it's fine apparently.

    Thanks in advance.
    Welcome to the site mate. Have you checked the spring yourself? Hold the clutch up with your foot and engage the CC.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    North East
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for the tip and the welcome, had a look at the spring and it seems fine. Looks like I'd better start saving up

  4. #4
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    also check the brake switch by pulling that up as well...either can knock off CC if they don't engage..

  5. #5
    Regular Member moke930's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I believe I have a problem with my cruise control, nothing will happen in terms of the light coming on the dashboard, regardless of which of the 3 buttons I press on the stalk, any ideas or solutions other than a vauxhall check?

    thanks

  6. #6
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    nope, looks like you have faulty stalk or a faulty CIM module. Either way, it's back to Vx for diagnostics

  7. #7
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine doesn't operate until the engine is warm
    Been back to VX four times, and they say it is "normal"

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by m8internet View Post
    Mine doesn't operate until the engine is warm
    Been back to VX four times, and they say it is "normal"
    My previous Vectra (registered 2004) and current Vectra (registered 2006) both work straight away after reaching the min speed (17mph) required for it to work. I think they're trying to fob you off mate.

  9. #9
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Doesn't bother me, the car goes back with the same faults over and over and over again, at each visit

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cruise control problem
    By Bigtee in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 21st March 2012, 22:07
  2. Cruise Control Problem
    By gsi.vxr in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 1st May 2010, 13:16
  3. cruise control problem
    By Lee.. in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 2nd March 2009, 21:37
  4. cruise control problem
    By Herman in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 12th December 2008, 19:10
  5. Cruise Control problem, HELP pls
    By Ridah in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 23rd October 2008, 11:06

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •