User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: 2.2 2003 Vectra Strange Warning Light Problem?

  1. #1
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2.2 2003 Vectra Strange Warning Light Problem?

    Hi,

    Picked up a 2003 2.2 Vectra SRI on the weekend for the missus – the car is lovely and was flawless over the 260 mile return journey

    I just got a text from her saying she has seen some light up on the dash, the car is running fine so was hoping for some help

    Ok, the first light that flashed on was the ABS light, only momentarily

    Second light was the battery light which flashed on several times, she said when this happened the dials went mental

    Third light that flashed up was a triangle with skid marks on it (traction control?)

    Do you have any idea what may have caused this and how I can start diagnosing??

    Many thanks in advance

  2. #2
    Regular Member Maddog1974's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Colchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I reckon it could be an alternator charging problem. QUite often brings up other warning lights as the battery voltage is low.

    Only sure way is a diagnostic check which would bring up 'Low Voltage' fault codes

  3. #3
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi mate, thanks for the reply!

    Possibly and under or over current seems probable, has only done it once today? Will test the charging circuit when the missus gets back.

    Bummer, tech 2 with CANdi module is not as easy as a paper clip - any idea on a good OBDII with CAN code reader?

    Have you seen the ELM interfaces? They look good...

  4. #4
    Regular Member Maddog1974's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Colchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    To be honest never messed around with software & interfaces for a computer. When i was at the auto electrical place we had some very expensive bosch kit!

    I recall reading on here about one the other day though!

    Could always connect you meter to the back of the cigar lighter so when the lights come on you can see voltage as its intermittant?

  5. #5
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Would love a tech 2 with CANdi, would be ace!

    Shes back and the car has been totally fine, possible earth or lose connection?

  6. #6
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Measured charging current - 14.1v which is well within spec, no other problems found?

    Going to be a fun one this

  7. #7
    Regular Member Maddog1974's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Colchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    At a hunch i would say its just an intermittant fault so i would keep the meter in the car so when you get the warning lights see what the voltage is doing.

    We had loads of cars that tested fine at the workshop but 3 miles up the road it would go pete tong! We even had a rolling road but the didnt induce many faults at its dead smooth.

    Could be a connection fault but would try and eliminate things 1 by 1

  8. #8
    Regular Member IamtheStig's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Somewhere in time
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    From the dark depths of the brain matter i can remember reading on here that some early models did suffer from dodgy instrument clusters - think someone managed to get one replaced under warrenty - not much use in your case i know but that may be the problem

  9. #9
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quick update...

    The car has been fine for a while now then yesterday, the battery light came on twice, bummer

    Today I am ordering a VAUX-COM diagnostic set to grab the error codes and do some output testing (as well as immobiliser & key programming) - I can also do some live/freeze testing

    I thought it was only the CDTI that suffered from the CIM/ABS problem that would cause the displays to malfunction?

  10. #10
    Regular Member sophos9's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Got the VAUX-COM, quick diagnostic revealed a fair few CAN Bus communication errors

    Engine was reporting:
    P0500 - Vehicle Speed Sensor Malfunction
    (00) - Present

    P1390 - <Unknown DTC>
    (00) - Present

    P1395 - <Unknown DTC>
    (00) - Present

    U2108 - CAN-Bus no Communication with ABS/TC
    (00) - Not present


    Cleared error codes and upon several restarts, no more error codes were found

    Power Steering:
    U2103 - No Communication with CAN-Bus (High Speed)
    (00) - Not present

    U2105 - CAN-Bus ECM Message Range/Performance
    (71) - Not present

    U2139 - CAN-Bus No Communication with CIM (Steering Column Module)
    (00) - Not present


    ABS
    U2103 - No Communication with CAN-Bus (High Speed)
    (00) - Present


    Cleared codes and none have returned, did also reprogram the high-speed bus. Will be heading off for a geometry set-up and 4 wheel balance so will test again after driving 50odd miles

    Any thoughts?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. strange warning light
    By chrissri82 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 29th August 2011, 01:25
  2. strange warning light vauxhall dont no what it is
    By barrymanalow87 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 12
    Last Post: 24th January 2010, 20:35
  3. 2003 ZC vectra: Horn, wipers, indicater and light problem
    By oz-tomm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 23rd August 2008, 08:11
  4. 2003 ZC vectra: Horn, wipers, indicater and light problem
    By oz-tomm in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 22nd August 2008, 15:11
  5. 2003 ZC vectra: Horn, wipers, indicater and light problem
    By oz-tomm in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 18th August 2008, 07:39

Visitors found this page by searching for:

93177928 cable

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •