User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Installing Sat Nav....

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    work
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Installing Sat Nav....

    .....i need to get sat nav for work - my CDTi didnt have it as standard.

    just wondering if its possible to install the vauxhall sat nav into my car using the screen already in there for the on board computer?

    my mate borrow a toyota the other day and all he had to do was load a sat nav installer cd in the cd player and it loaded up for him....is this poss with the vec's?

  2. #2
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Don't think so - you'll need (at least) a whole new radio/computer module thats got the sat nav hardware, you'd need the gps ariel base and whatever wiring to connect it all up.

    Go for aftermarket....

  3. #3
    Regular Member Merick's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Wigan & Preston
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Find yourself a cheap PDA and buy tomtom! lol Or... they've got median gps units in Sainsbury's for £100.. not sure how good they are but surely it still gets you from A to B giving you directions!?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    work
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok cheers guys - i'll keep looking for a tomtom or navman - worth asking.

    cheers dudes!!

  5. #5
    On a Sabbatical VauxVeteran's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Nicking Ya Dinner.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Plus the guy's reckon the Vx one isn't that good either, Hellfords have one on offer for about £129, think it's a Navman one. hth.

  6. #6
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 V6

    Year : 04

    Mileage : 55000

    Default

    I don,t think you will go wrong if you choose a Tom Tom or the likes, that is what we use and they are simple to use and you can take them from car to car.

  7. #7
    Regular Member Islander's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Barrow-in-Furness
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've recently bought a Signum with the built-in nav. system and compared to the
    Garmin Streetpilot I already owned it is overly complicated to use, the need to input the full address as opposed to just the postcode is nuts.

  8. #8
    Regular Member dave45040's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    llandudno
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Islander View Post
    I've recently bought a Signum with the built-in nav. system and compared to the
    Garmin Streetpilot I already owned it is overly complicated to use, the need to input the full address as opposed to just the postcode is nuts.
    On the CD70 Sat Nav, you can just input the Postcode - am not sure which Sat Nav you have, but it may be worth you reading the instructions to see if yours has the facility for this too.

  9. #9
    Regular Member Islander's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Barrow-in-Furness
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Red face sat nav

    Quote Originally Posted by dave45040 View Post
    On the CD70 Sat Nav, you can just input the Postcode - am not sure which Sat Nav you have, but it may be worth you reading the instructions to see if yours has the facility for this too.
    I'll have to take another look at the instructions, cheers Dave!

  10. #10
    Regular Member Merick's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Wigan & Preston
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I use TomTom and i got the addon for the postcode search which makes life a lot easier. As it was bought for work.. i got them to pay for it! lol

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. installing double din
    By bowey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 24th July 2012, 20:44
  2. Help with installing aftermarket HU
    By tubby in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 18th September 2010, 18:30
  3. Installing amp/sub to CDR 2005
    By the_wave_rider in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 27th February 2010, 16:30
  4. Installing a sat nav
    By mattyj33 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 2nd September 2009, 10:18
  5. installing afl xenon
    By darko2301 in forum Styling
    Replies: 0
    Last Post: 15th December 2008, 23:18

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •