User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Turbo Issues

  1. #1
    Regular Member zudrick's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    On The Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C 1.9 CDTI

    Trim : XP2

    Engine : 1.9 (120) Remapped

    Year : 2008

    Mileage : 141000

    Default Turbo Issues

    Had my turbo go on my 2008 vectra c auto 1.9 cdti (120bhp) me last october 2023 and had a new turbo fitted by local mechanic but ever since it doesn't have any boost from tick-over i mean i have my foot on the floor and until the revs reach just over 2,000 rpm it just won't pull but after that the turbo kicks in and all hell breaks throu pulls hard, no black smoke from exhaust and no error codes(dtc) what could be wrong with it, car was remapped 2 years ago and was ok till turbo decided to take a dump?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2022
    Location
    romania
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : opel

    Trim : signum

    Engine : z20net

    Year : 2007

    Mileage : 120000 mi

    Default

    remap it again maybe?

  3. #3
    Regular Member nutron's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    South Central England
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : very

    Engine : Z19DTH

    Year : Nosey

    Default

    Problems with the MAF and TMAP sensors can cause things like that but since it appeared with the turbo, an incorrectly setup turbo might be the issue as they pull well from very low down usually.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Similar Threads

  1. Turbo issues
    By Bal Singh in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 18th January 2019, 00:54
  2. Turbo issues??
    By Jds87 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 4th August 2016, 21:36
  3. Turbo issues??
    By ric85 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 7th April 2014, 09:52
  4. SRi Turbo running issues - help needed
    By johnsastra16v in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 4th March 2012, 17:15
  5. starter issues on signum turbo
    By sandy white in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 26
    Last Post: 24th August 2011, 22:01

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •