User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  1
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: Starting issue

  1. #1
    Regular Member Anth1718's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Newcastle
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c

    Trim : Sri

    Engine : 1.8

    Year : 55

    Smile Starting issue

    Can anybody help with a strange starting issue 1.8 pre vvt full canbus.
    Just started today on the way to work
    Starter fine took out of garage stoped to lock garage.
    Went to start and the was a second delay
    Drove fine and I stoped at junction I turned off and took 3 attempts to start.
    Got to work and tried 3 or for times no start then it was fine for 3 or 4 tries.
    When it won’t start all dash lights are normal but nothing on starter.
    When it starts it’s normal and sounds normal.
    Strangely it popped up on screen a warning for indicator bulbs all on near side.
    This happened a week ago and went off
    Don’t know if the 2 issues are related
    please see photo for codes I’ve just pulled
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Anth1718; 1st April 2021 at 19:40.

  2. #2
    Full Member Jon1796's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Norwich
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra VXR x2

    Trim : VXR

    Engine : 28NEH

    Year : 07

    Mileage : 74,600

    Default

    Could be a few things ecu on the way out, do a live data run see what you get. But your bcm not programmed correctly, and bulb on the way out, uhp god knows can be temper mental.
    ​​​VECTRA VXRĎs BOTH TEAPOT TUNED WITH A LITTLE OLD DOGGIE TWEAK.
    TECH2WIN AND GDS2 2021 DIAGNOSTICS.
    PIN RETRIEVAL FROM SOME MODULES.

  3. #3
    Regular Member Anth1718's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Newcastle
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c

    Trim : Sri

    Engine : 1.8

    Year : 55

    Default

    Quote Originally Posted by Jon1796 View Post
    Could be a few things ecu on the way out, do a live data run see what you get. But your bcm not programmed correctly, and bulb on the way out, uhp god knows can be temper mental.
    I should have said I know what the uhp is and thatís fine I know that the 02 is a cheap sensor the rest Iím not sure.
    im not sure what you mean about bcm not programmed correctly.

    im unable to get anything from live data as itís an intermittent fault I couldnít get it to fault while plugged in

  4. #4
    Regular Member petrolcan's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Watford
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elegance

    Engine : 1.9 CDTI (120)

    Year : 2006

    Default

    Check your earth strap from the battery is making good contact.

  5. #5
    Regular Member Anth1718's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Newcastle
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c

    Trim : Sri

    Engine : 1.8

    Year : 55

    Default

    Quote Originally Posted by petrolcan View Post
    Check your earth strap from the battery is making good contact.
    I was looking at the earth wires yesterday and they all look good on the battery

    trying to locate the earths is a bit of a pain.
    looks like thereís
    1 from battery to suspension turret
    1 from battery Over the back of engine I assume goes to starter
    or around that location
    1 goes down around sub frame I assume to alternator or steering pump.

    am I correct anymore Iíve missed?
    I was thinking of taking them all off cleaning and a bit copper grease canít do any harm

  6. #6
    Full Member Jon1796's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Norwich
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra VXR x2

    Trim : VXR

    Engine : 28NEH

    Year : 07

    Mileage : 74,600

    Default

    Quote Originally Posted by Anth1718 View Post
    I should have said I know what the uhp is and that’s fine I know that the 02 is a cheap sensor the rest I’m not sure.
    im not sure what you mean about bcm not programmed correctly.

    im unable to get anything from live data as it’s an intermittent fault I couldn’t get it to fault while plugged in
    https://www.vectra-c.com/forum/showt...ifier-recieved
    ​​​VECTRA VXRĎs BOTH TEAPOT TUNED WITH A LITTLE OLD DOGGIE TWEAK.
    TECH2WIN AND GDS2 2021 DIAGNOSTICS.
    PIN RETRIEVAL FROM SOME MODULES.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    suffolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra 2007

    Trim : sri

    Engine : z18xer

    Year : 2007

    Default

    As with all computers, often an unplug & reset is all that is needed. (battery disconnect)
    Leave it a few hours to allow capacitors to drain their voltage.
    Often a fix!
    Last edited by beavor-bob; 2nd April 2021 at 10:19.

  8. #8
    Regular Member Anth1718's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Newcastle
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c

    Trim : Sri

    Engine : 1.8

    Year : 55

    Default

    I donít have this fault code ?

  9. #9
    Full Member Jon1796's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Norwich
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra VXR x2

    Trim : VXR

    Engine : 28NEH

    Year : 07

    Mileage : 74,600

    Default

    Quote Originally Posted by Anth1718 View Post
    I don’t have this fault code ?
    same thing not coded properly.
    wrong environment.
    ​​​VECTRA VXRĎs BOTH TEAPOT TUNED WITH A LITTLE OLD DOGGIE TWEAK.
    TECH2WIN AND GDS2 2021 DIAGNOSTICS.
    PIN RETRIEVAL FROM SOME MODULES.

  10. #10
    Regular Member Anth1718's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Newcastle
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c

    Trim : Sri

    Engine : 1.8

    Year : 55

    Default

    Quote Originally Posted by Jon1796 View Post
    same thing not coded properly.
    wrong environment.
    What the key not programmed in or failing?
    everything has been coded in and worked fine for the last 3 or 4 years I’ve owned the car

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starting issue
    By Montgomery_lfc in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 11
    Last Post: 20th February 2014, 11:30
  2. HELP!!! some Q's about starting issue
    By small in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 26
    Last Post: 11th January 2013, 21:16
  3. 2.2 dti sri starting issue
    By sjs in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 6th October 2010, 23:42
  4. Starting Issue please help
    By stevelee in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 29
    Last Post: 29th March 2010, 15:42
  5. starting issue. . odd one
    By johnsav in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 25th July 2009, 16:27

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •