User Tag List

Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Key fob programming strange problem

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Aberdeen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 150

    Engine : 1.9cdti

    Year : 2008

    Default Key fob programming strange problem

    Im trying to get my keyfob to unlock and lock on my car. When i do the procedure the hazards flash but nothing locks or unlocks. The central locking doesn't work with the key and also the button on the drivers door doesn't work either. I can manually unlock the drivers door with opcom,but the passenger i can't any help appreciated.

  2. #2
    Regular Member northpole's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Ipswich
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SXI limited edition

    Engine : 2.0 16v DTI

    Year : 2003

    Mileage : 140000

    Default

    have you tried just putting the key in the ignition, turn the contact on (to position 1) and press the lock/unlock buttons ? if that doesn't work than either the battery is flat/very weak or the switches, on the mainboard of the key, are gone. they can be replaced (and can be diy-ed if you know how to solder, key repair kits can be bought of eBay)

    another question regarding the fact the passenger door doesn't respond, have you checked the wiring cable in that rubber tunnel ? you might have a few broken wires, or at least have broken insulation on them, so you might want to have a look at that also.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Aberdeen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 150

    Engine : 1.9cdti

    Year : 2008

    Default

    As said I tried that procedure and the hazards flashed. The wiring on the passenger door is fine.

  4. #4
    Regular Member northpole's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Ipswich
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SXI limited edition

    Engine : 2.0 16v DTI

    Year : 2003

    Mileage : 140000

    Default

    than you should check your fuses... refer to the manual for their location... the key itself should be opened and checked for broken connections on the buttons, the transponder will work as it is not dependant of being powered by the battery, and talking about the latter replace the battery in the key for a new one.

    but you should be able to lock and unlock all the doors with the button in the drivers door if that doesn't unlock the passenger door than that isn't getting any power, the motors rarely fail themselves (it can happen though) but usually it is the wiring loom in the rubber grommet (tunnel).

    I would take it apart and do a better check, i had the problem on my ns rear door, and in the end i found the isolation of a few wires broken and since they were next to one another they would short resulting in no response. Once i pulled the wiring out of that rubber grommet and followed it back into the B-pillar I found a few more breaks in the isolation... i just taped them up and the problem is gone.

    so if the door doesn't lock/unlock of that button (and you've already cleaned the door switches mainboard) than it might be the wiring that needs checking... just looking without removing the rubber grommet might not be sufficient enough.. so do check the wiring properly.

    With re-registering the keyfob i can't help as i don't know how to do it with your software... but i'm quite sure you can find the right procedure for it on youtube.
    Last edited by northpole; 15th September 2020 at 08:43.

  5. Thanks Obakemono thanked for this post
  6. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Aberdeen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 150

    Engine : 1.9cdti

    Year : 2008

    Default

    Okay,have just got back to the car and have also noticed that the car is deadlocked all buttons are down and pulling up makes no difference

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange air-con problem
    By Diesel4 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 7th October 2016, 20:03
  2. Strange problem
    By holtie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 24th September 2015, 23:01
  3. PDM Programming Problem
    By Vectrac1900 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 14
    Last Post: 6th June 2014, 15:56
  4. Cim programming problem
    By bobboeboyjunior in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 16th February 2012, 21:59
  5. Strange problem
    By kevster in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 25th January 2009, 12:59

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •