User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: upgrade to colour screen

  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused upgrade to colour screen

    Hey all...just came across this site from using OpelAus in Australia.

    I have a 2005 Vectra 3.2 V6 with the yellow screen using the CD70. I wanna upgrade it to the colour screen that the sat nav system uses in Europe.

    Does anyone know if this is compatible and how easy/expensive this would be to do for someone who has no idea?!

    Cheers....

  2. #2
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default

    HI M8

    yeah its easy to do,well thats wot i ave been told i also have a fellow member
    on here coming over tomoz to get the mono display changed and tech2`d to
    the colour display so i`ll let you know how it goes,as for cost wise then it
    probably cost you just for the programming of it.



  3. #3
    Regular Member 3.2_V6_VXR's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    S.Wales, Nr Swansea
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Andyvec View Post
    HI M8

    yeah its easy to do,well thats wot i ave been told i also have a fellow member
    on here coming over tomoz to get the mono display changed and tech2`d to
    the colour display so i`ll let you know how it goes,as for cost wise then it
    probably cost you just for the programming of it.


    im interested in doing this andy, can you keep me updated on that progress

  4. #4
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default

    Quote Originally Posted by Veccy_c_gsi View Post
    im interested in doing this andy, can you keep me updated on that progress

    yeah most certainly,i`ll take in as much as i can tomoz eves



  5. #5
    Regular Member 3.2_V6_VXR's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    S.Wales, Nr Swansea
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Andyvec View Post
    yeah most certainly,i`ll take in as much as i can tomoz eves



    good man

  6. #6
    Regular Member Ashtoroth's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hiya.

    I am interested in doing this too, from what i have found out u need the right colour screen i have been told there is 5-6 diffrent ones (4:3 & 16:9 Aspects, may meen needing new vents). You also need a RGB (Red Green Blue grphics cable) between the CD70 and Display (VX part No. 13189491 (cost from dealers around £60)). Here is where i am not sure on and would like to know, the display needs to be blanked ?? to allow Tech2 To connect to car?? I beleve time on Tech2 is £60 a hour so the charge a pound a min at garages ??

    Anyone done this upgrade???

    Ashtoroth

  7. #7
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default



    this upgrade will be done this eves for a felow member so i`ll let you
    know how it goes.



  8. #8
    Regular Member Neil's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    The pool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Would it be possible to upgrade to colour for the CD30?

  9. #9
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default

    hi ppl

    right i have just got back after trying the tech2 for the colour display but
    me m8 couldnt get it to programme as due to the colour display not getting
    divorced from the origional head unit that the colour display was with
    origionally but if this was de programmed from the origional head unit then it
    would of worked without a doubt so if anyone is thinking of this upgrade
    then make sure that the display unit has been divorced for the actual head
    unit,otherwise you will have the same problem but although if it had been
    then it would work and also the displays are interchangeable to and from
    other head units as long as its been programmed out from the origional head
    unit.

    we aint left it at that at the moment as we have an idea up our sleeves so
    let you know in due course.

    hope i ave explained it easy enough


    Last edited by andy.l; 10th May 2007 at 20:29.

  10. #10
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default

    hi all

    right latest update on fitting the colour display,

    the colour display is now fitted and working in replace of the mono
    display,we managed to get it divorced from its origional head unit and
    re-programmed into the car which it is now in and the club member that it
    was sorted for is a happy chappie so if anyone is thinking of replacing the
    mono display for the colour 1 then it can be done no problem BUT as long as
    the colour display is de-programmed from its origional head unit,thats the
    most important thing thats shud be done.


    job well done and complete in the end.



Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Display screen upgrade
    By lewcdti in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 15th October 2010, 13:29
  2. screen upgrade
    By khile in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 18th March 2010, 00:28
  3. Screen Upgrade
    By wstwatson in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 9th July 2008, 09:50
  4. Screen upgrade
    By Jim Bob in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 16th March 2007, 17:52
  5. Screen upgrade
    By Jim Bob in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 13th March 2007, 12:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •