User Tag List

Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Any hands make light work?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Cannock
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.8 Exclusiv

    Trim : Red

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    confused Any hands make light work?

    Help please. All lights work as required, when required, however the brake light on each side have decided to stay on but not the high level light. The bulb failure light is lit but there are no lights blown.
    To leave the car for any length of time I have to disconnect BOTH rear light clusters.
    I found one bulb on the left cluster to have an exceptionally high resistance. I changed that bulb and all bulbs now read between 1.1 ohms and 1.7 ohms. The brake lights are still lit.
    All I had done was to put the awning and poles for the caravan in the boot, on returning with a few more things I saw the lights had lit for no apparent reason.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Best

    Engine : 2.0T

    Year : 2008

    Default

    Change the bulbs for good quality new ones. The bulb failure warning will show when a bulb is playing up but hasn't yet failed. Also when a brake light bulb does fail, a tail light bulb will work as a brake light instead, making the failure hard to spot.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Cannock
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.8 Exclusiv

    Trim : Red

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Default

    Thanks for the heads up "LastOne". I was going to change a couple of bulbs as they look "well worn" but I'll do as you suggest and change the lot.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Have you checked the brake pedal switch?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I also had an issue with corrosion on the bulb holder causing a bulb failure notification

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Cannock
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.8 Exclusiv

    Trim : Red

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Default

    Yes, I have thanks.
    When the brake pedal is pressed the high level stop light comes on, instead of just the 2 lights.
    Oddly, when I connect my caravan this fault remains on the car but does not show on the caravan.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Cannock
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.8 Exclusiv

    Trim : Red

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Default

    Hi Stripey. Corrosion, bad contact or dirt I checked for along the way. I even checked nothing in the side boxes was causing a short.
    The only thing I have not tried is to change all the bulbs. I'll do that when the torrential rain stops.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by Mattke3 View Post
    Yes, I have thanks.
    When the brake pedal is pressed the high level stop light comes on, instead of just the 2 lights.
    Oddly, when I connect my caravan this fault remains on the car but does not show on the caravan.
    I might be wrong, but I'm sure I've read on here in the past that the brake switch is a two pole switch. One for the light clusters, and the other for the LED high level light.

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Cannock
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra 1.8 Exclusiv

    Trim : Red

    Engine : 1.8

    Year : 2007

    Default

    Big Dave, thanks. What you say is quite feasible, something I hadn't even thought about.

  10. #10
    Regular Member Teapot's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    woodbridge, suffolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    258 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design+

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 101000

    Default

    Could be an issue with the REC. Try disconnecting the battery for 10 mins then reconnecting. If the propblem persists, then a replacement REC (Rear Electrical Centre) may be required.

  11. Thanks Mattke3 thanked for this post
Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. UHP Software Upgrade to make iPhone work
    By veccyman in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 17th June 2013, 20:40
  2. Whats this and how do I make it work?
    By Signum-Steve in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 12
    Last Post: 18th November 2012, 18:59
  3. Make sport switch work
    By marc vectra sri in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 25th July 2012, 21:07
  4. Whats needed to make heated seats work?
    By John LE in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 12
    Last Post: 3rd October 2010, 00:07
  5. Can you make it to work today....
    By bobby-tupper in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 22
    Last Post: 3rd February 2009, 21:07

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •