User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  8
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: Crazy cruise control problem

  1. #1
    VIP-Member KitS's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Lydney Glos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum x 2

    Trim : Design & Elite

    Engine : 2.0 T & 2.8 V6 Turbo

    Year : 2004

    Mileage : 144444

    Default Crazy cruise control problem

    I've recently had a fault on the gearbox of my preface 2.0T Design Signum sorted, with the clutch replaced at the same time.

    Now cruise control only works in 3rd and 4th gears!

    I've tested it exhaustively over the last couple of weeks and it's definitely as I've described it, CC won't work at all in 1st, 2nd, 5th or 6th, but does work reliably in 3rd and 4th.

    Naturally the people who did the gearbox job deny all knowledge that anything they did could cause this fault. I've been though the Forum and can't see anything even vaguely like this problem, so has anyone any ideas on it?

    While it may be a 'CIM' fault I have no idea what a CIM is so could you educate me please too?

  2. #2
    Full Member Entharion's Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Netherlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Vectra

    Trim : GTS

    Engine : 2.0 Turbo (Z20NET)

    Year : 2004

    Default

    Quote Originally Posted by KitS View Post
    I've recently had a fault on the gearbox of my preface 2.0T Design Signum sorted, with the clutch replaced at the same time.

    Now cruise control only works in 3rd and 4th gears!

    I've tested it exhaustively over the last couple of weeks and it's definitely as I've described it, CC won't work at all in 1st, 2nd, 5th or 6th, but does work reliably in 3rd and 4th.

    Naturally the people who did the gearbox job deny all knowledge that anything they did could cause this fault. I've been though the Forum and can't see anything even vaguely like this problem, so has anyone any ideas on it?

    While it may be a 'CIM' fault I have no idea what a CIM is so could you educate me please too?
    Sounds like it's not registering that it's in gear... No idea where the sensors for this are located though, but I'm guessing it's somewhere on the gearbox.
    Hopefully someone else who does know can help you along

  3. #3
    VIP-Member KitS's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Lydney Glos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum x 2

    Trim : Design & Elite

    Engine : 2.0 T & 2.8 V6 Turbo

    Year : 2004

    Mileage : 144444

    Default

    Needless to say the gearbox repair people say there aren't any such switches, but that's a 'Mandy Rice-Davis Response'. ('They would say that, wouldn't they?')

  4. #4
    Midlands - Head case Organiser Dog_Book's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    262 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : VXR

    Engine : Z28NEH

    Year : 07

    Default

    Don’t you mean insignia?
    Vectra VXR estate 2007 Sapphire Black
    Teapot Tuned 245/300
    Eibachs B8's, fully loaded factory options

  5. #5
    VIP-Member Johnsdutton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    East Kilbride
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Elite

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Mileage : 110,000

    Default

    Quote Originally Posted by Dog_Book View Post
    Don’t you mean insignia?
    2004 model, I doubt it.
    3.2 v6 Signum and loving it

    http://www.freewebs.com/johnsdutton/

  6. #6
    Midlands - Head case Organiser Dog_Book's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Derby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    262 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : VXR

    Engine : Z28NEH

    Year : 07

    Default

    Quote Originally Posted by Johnsdutton View Post
    2004 model, I doubt it.
    Yeah but remember a lot of people post about issues and the info under the avatar does not reflect the car they ask about
    Vectra VXR estate 2007 Sapphire Black
    Teapot Tuned 245/300
    Eibachs B8's, fully loaded factory options

  7. Likes Johnsdutton liked this post
  8. #7
    VIP-Member KitS's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Lydney Glos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum x 2

    Trim : Design & Elite

    Engine : 2.0 T & 2.8 V6 Turbo

    Year : 2004

    Mileage : 144444

    Default

    Quote Originally Posted by Dog_Book View Post
    Don’t you mean insignia?
    The last time I checked I only have two Signums, I doubt I could afford an Insignia as well...................

  9. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    ...........
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    113 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : .....

    Trim : .....

    Engine : .....

    Year : .....

    Mileage : .......

    Default

    Quote Originally Posted by KitS View Post
    The last time I checked I only have two Signums, I doubt I could afford an Insignia as well...................
    Quote Originally Posted by Johnsdutton View Post
    2004 model, I doubt it.
    I think what Mr @Dog_Book is getting at.....it's been posted in the wrong section.

    It's the INSIGNIA section.......

  10. Likes Johnsdutton liked this post
  11. #9
    VIP-Member KitS's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Location
    Lydney Glos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum x 2

    Trim : Design & Elite

    Engine : 2.0 T & 2.8 V6 Turbo

    Year : 2004

    Mileage : 144444

    Default

    Quote Originally Posted by RBH View Post
    I think what Mr @Dog_Book is getting at.....it's been posted in the wrong section.

    It's the INSIGNIA section.......
    Oh cobblers!

    How do I change it please? I can't a 'move thread' command anywhere.

  12. Likes RBH liked this post
  13. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    ...........
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    113 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : .....

    Trim : .....

    Engine : .....

    Year : .....

    Mileage : .......

    Default

    Quote Originally Posted by KitS View Post
    Oh cobblers!

    How do I change it please? I can't a 'move thread' command anywhere.
    Lol.....it'll be an admin job

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cruise control problem
    By ade555 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 26th February 2016, 00:12
  2. Cruise control problem
    By Gary B in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 28th December 2012, 13:26
  3. Another Cruise control Problem
    By Nezza42 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 16th June 2012, 16:20
  4. cruise control driving me crazy please help!!!
    By karlychris in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 13th October 2009, 22:52
  5. Cruise control problem
    By r.bailey63 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 25th March 2007, 20:26

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •