User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: number of issues following scv change.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTi

    Year : 2006

    Default number of issues following scv change.

    hello all,

    trying to work through the new issues with my car that have manifested since changing the scv's

    first up i have a massive coolant leak that is dripping down from the gearbox side of the engine block. wonderting if anyone knows of any pipes prone to breaking round their - this leak is very large and i have stripped back down to the egr cooler this morning and the coolant pipes going to it both seem to be fine from what i can see.


    secondly the car now has a massive knock/misfire and engine is visibly shaking, i also have no boost at all and car seems to be almost limited to 2000-2500rpm.

    NO FAULT codes are logged at all. nor is engine management or coil light on.(or at least no codes visible to my obd2 scanner have not tried opcom yet as i have only just recived my unit today)

    any ideas for the cause of this anyone, part of me is half suspecting i still have a air lock in the fuel system but not sure if car would even run in that case.

    i can hear what i think is a air or vacum leak but currently cannot trace it.

    any suggestions appreciated, ill be getting back under the bonnet and jacking car up later to see if i can spot the leak at all
    Last edited by dj_steve; 3rd October 2018 at 14:10.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTi

    Year : 2006

    Default

    ok opcom is saying cyl 6 misfire, which would make sense for the way the car is running, but im also getting no boost and quite a bit of white smoke so thinking their may be water getting into the engine somewhere,
    when i did the scv's i did remove the lower intake manifold from the bank of cylinders closest to front of car which i believe is 1 3 and 6. im wondering if i have got a leak from the egr cooler and water is getting into the intake that way as i did not replace the gasket (didnt originally plan on removing the lower intake).

    any other ideas welcome

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : Z30DT

    Year : 08

    Default

    I didn’t replace the gaskets on the manifolds either the first time I had them off but I did however make sure everything was clean (not saying you didn’t btw), I managed to split the hose to the egr cooler which gave me a bad coolant leak, I’ve since replaced it with a new one.

    the only other problem I had after refitting everything (apart from forgetting to connect the fuel line) was I didn’t make sure that the connections to two modules on top of the engine were connected properly, the engine ran like crap before completely dying on me.

    i did wonder now as I had some minor coolant leaks since that maybe replacing the hose clips as well, at some stage someone has put a coolant leak stop solution which has sorted out the small leaks I had.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTi

    Year : 2006

    Default

    Quote Originally Posted by gsmb View Post
    I didn’t replace the gaskets on the manifolds either the first time I had them off but I did however make sure everything was clean (not saying you didn’t btw), I managed to split the hose to the egr cooler which gave me a bad coolant leak, I’ve since replaced it with a new one.

    the only other problem I had after refitting everything (apart from forgetting to connect the fuel line) was I didn’t make sure that the connections to two modules on top of the engine were connected properly, the engine ran like crap before completely dying on me.

    i did wonder now as I had some minor coolant leaks since that maybe replacing the hose clips as well, at some stage someone has put a coolant leak stop solution which has sorted out the small leaks I had.
    ive tried swapping the two top modules around with no difference, opcom is saying cyl6 misfire and its come up twice with a p0235-50 turbo control module malfunction code also now.

    do you know which pipe on the egr cooler split.

    also car seems to be putting out a LOAD of white/grey smoke which im not certain if it is linked to the coolant leak or something worse (like turbo)

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : Z30DT

    Year : 08

    Default

    The coolant hose under the egr cooler was split on mine, hose was old and didn’t being disturbed.

    i only said about the modules as I’ve now had to cable tie on two of the connections.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTi

    Year : 2006

    Default

    Quote Originally Posted by gsmb View Post
    The coolant hose under the egr cooler was split on mine, hose was old and didn’t being disturbed.

    i only said about the modules as I’ve now had to cable tie on two of the connections.
    ahh so your meaning possibily not seating correctly. hmmm i had not thought of that

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : Z30DT

    Year : 08

    Default

    2E47EE87-FC2C-41BC-9D22-90E637C0E212.jpg

    i also had issue because I hadn’t connected the vac hose to the blue sensor at the front of the engine, in fact most of my problems is generally forgetting connect things back up lol

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTi

    Year : 2006

    Default

    haha i know that blue sensor is connected as its been hardwired into my loom by somebody previous, and not very well at that. but i believe it only controls the swirl flaps anyway. i will take a look at the connectors again in the morning

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : Z30DT

    Year : 08

    Default

    The picture isn’t very good, iPhone at night is a bit crap, if you would like I can take another one tomorrow that’s better quality

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTi

    Year : 2006

    Default

    Quote Originally Posted by gsmb View Post
    The picture isn’t very good, iPhone at night is a bit crap, if you would like I can take another one tomorrow that’s better quality
    i can see which ones you have cable tied which look to be the right hand side one on each ecu, so ill give those connectors a check over in the morning

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ABS issues and confused with part number
    By baz2011uk in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 30th August 2016, 20:57
  2. Replies: 1
    Last Post: 14th December 2015, 07:38
  3. Automatic Gearbox Oil - Change Or Not Change?
    By rocket999 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 25
    Last Post: 24th May 2013, 17:50
  4. Manifold change poll: Actuator change or not
    By hertscol in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 22nd May 2012, 18:52
  5. Change Discs - Change pads?!?!
    By Leemarksmith in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 3
    Last Post: 11th April 2010, 09:54

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •