User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: CD70 NAVI Problems

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    ROTHERHAM
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Question CD70 NAVI Problems

    Hi all am new to this site and must say its full of info and help full people.


    i've just fitted a cd70 full system into my sri vectra been to my local dealer to have it coded on TECH2 all is working fine apart from a message (DISPLAY SAFE) the lad that was doing it was unable to stop it.

    can anyone help me if its a coding problem surely somewhere someone can crack this. as i know vauxhall won't do anything like that.

    it only comes on when using radio and cd/mp3 not on satnav.

    many thanx
    BUNKRAT

  2. #2
    Regular Member Spikey©'s Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    In the sponge-monkey tent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    IIRC you get this message when the 4 digit radio code needs entering. Wont swear to that though with the newer full canbus systems.

  3. #3
    Ex Vec-C Admin & Founder Bainie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    60 Degrees North !!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think that message is because the unit was not deactivated before being removed from the car it was in, I could be wrong but recall someone else having the same problem .

  4. #4
    Regular Member In a states's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    In an estate car
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The display might need to be tech 2'd as well.

    As I know you have to tech 2 the colour screen if you install it.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    ROTHERHAM
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default CD70 Navi

    Hi guys thanx for repleys
    have been to vauxhall and had it on tech2 i think it may be down to the screen not tech2ed when removed for doner car but surely someone can decode it somewhere.

    i would have thought vauxhall could do it

    Bunkrat

  6. #6
    Regular Member pricey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Dewsbury, West Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just out of interest, what radio did you have in before.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    ROTHERHAM
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi last radio was a cd30 fully replaced alworking apart from display safe message.

  8. #8
    Full Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 131,000

    Default

    I am a little surprised that you were able to change from CD30 to CD70 NAVI...I had bought a CD70 for her indoors ( Late March 2005 Vectra 1.9CDTi Energy)...All my local dealers tell me that this cannot be done without £1000 worth of cables etc...what else did you fit to complete the set-up??
    I obviously dont have £1000 to throw away at my local rip-off merchant..
    I also understand that the head is programmed to the display, not to the car...but I will openly accept any correction on this

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cd70 navi colour display problems
    By davy006 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 31st May 2012, 09:01
  2. CD70 Navi
    By VectraElite150 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 19th February 2012, 17:03
  3. Navi CD70
    By Stephen S in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 1st July 2009, 20:50

Visitors found this page by searching for:

opel cd70 navi in display safe

cd70 navi tuning problem

ios9 and vauxhall cd70 navi issues

siemens cd70 navi display safe

vectra c cd70 faults

cd70navi on 2003 vectra c scroll problem

How to get display safe off cd 70 navi

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •