User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Strange One - Bit of Help

  1. #1
    Regular Member breezephil's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    LONDON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Strange One - Bit of Help

    O.K. I Bought a new interior Light, this time one with map reading lights - as I never had them until now.

    What I have noticed - I'm not sure that its because the car is unlocked or even when it is locked (Keys in or Out) - the Passenger side Map light is still on, although not very brightly - and the Buttons are illuminated.

    I Just wanted to Know is this normal?? or is it something else that is not supposed to be.


    HEEEELLLLLP MEE!!

  2. #2
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not supposed to be.

    Map light should only be on when the relevant button is pushed in, and the buttons only illuminate when the car is first unlocked (when the interior light comes on - but only when first unlocked, not when you then open the door again) or when the side/headlights are on.

    D

  3. #3
    On a Sabbatical VauxVeteran's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Nicking Ya Dinner.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I got it I got it, I bet you've put the plug on upside down. hth

  4. #4
    Regular Member breezephil's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    LONDON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Duncan View Post
    Not supposed to be.

    Map light should only be on when the relevant button is pushed in, and the buttons only illuminate when the car is first unlocked (when the interior light comes on - but only when first unlocked, not when you then open the door again) or when the side/headlights are on.

    D
    Thats what I thought, but it seems that it is on all the time, locked the car and watched it, the interior lights went out as they do but the map light and the buttons stayed on.

    Im a bit baffled. I think that ill take it out again and take a look, see if there is anything irregular making a connection.

    Quote Originally Posted by VauxVeteran View Post
    I got it I got it, I bet you've put the plug on upside down. hth
    lol thats what I thought - but it wont go in any other way

  5. #5
    Ex Vec-C Admin & Founder Bainie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    60 Degrees North !!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There is a little power at the bulb all the time, do you have LEDS in it, they need less power to show a little light, mine used to glow all the time when I had leds in, nothing to worry about ... the joys of canbus !!

  6. #6
    Regular Member breezephil's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    LONDON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Oddly no, its just an ordinary lamp, that was the bit that boggled me as well as the fact the buttons are constantly illuminated as well.....

    My head hurts lol

    Obviously there is a permanent 12V there to be able to switch the lamps on when you like with the keys out.... who knows

    Maybe it is one of the Joys of Canbus

  7. #7
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yep, there is definitely a permanent 12V there as the lights can turn on with the ignition off. Have you maybe caught the ribbon cable or something? Definitely no chance of a wrong/misaligned connection somehow? I've never had one of those units apart/off the roof as it came standard on mine - so I don't know exactly what all the wiring is like.

  8. #8
    Regular Member Ian's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    York
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Duncan View Post
    Yep, there is definitely a permanent 12V there as the lights can turn on with the ignition off. Have you maybe caught the ribbon cable or something? Definitely no chance of a wrong/misaligned connection somehow? I've never had one of those units apart/off the roof as it came standard on mine - so I don't know exactly what all the wiring is like.
    You mean there is a part of your interior that you havent taken apart?!!? You must be lacking mate!

  9. #9
    [Ex]Admin Duncan's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had no need to take the roof components apart - yet!

    Think I must've had most things below the roof line out though!

  10. #10
    Regular Member breezephil's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    LONDON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Checked the Ribbon, nothing damaged to it, its a black multi-way plug that just clicks straight in, no chance of misaligning them at all. Gonna take another look at it and see is i can spot anything strange.

    Get adventurous D - Take the Roof lining off for the fun of it.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange one?
    By coopey in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 25th January 2013, 18:48
  2. Strange, Strange and Gardener
    By robintwall in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 25th January 2009, 18:02
  3. Somebody said something strange...
    By Danwells72 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 21st May 2008, 21:39
  4. Strange
    By FRANKA in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 14th December 2007, 00:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •