User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: bad starting and running

  1. #1
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default bad starting and running

    had my vectra about 4 weeks now
    1.9 cdti SXI 04
    done 74k

    on start up it struggles to kick over but it always starts
    after a little rev all is ok
    some days are worse than other

    there is no smoke or black unbunt fuel on back ot car either
    i wait for the heater light (this westher is no time at all)
    airbox is clean
    water and oil are on level


    also once runing when Accelerating the engine sounds a little rattle like a very faint tapping sound this is not always but around 70% of the time
    once at a steady speed it stops


    any help or suggestions on what it could be or do i need to be seeing the stealers


    baz

  2. #2
    Regular Member Karl's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Sunderland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    maybe check the oil and do a mini service on the car, would suggest oil and fuel filters are changed, along with air filter and new glo plugs, sounds alot like my old one (but that was a 2.0 DTi)

  3. #3
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    rough runing?..wouldn't be the first CDTi to need a new injector...thou they are noisy engines.. has it done it all the time since you've had it or is this recent?..

    does it idle poorly?..

  4. #4
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi gsi3.2

    i would say it idles ok it sticks around the 700 mark and stays there but it is load its done this since i got the car 4 weeks ago

    i know alot of dervs are real load on start up so that dont bother me as its usaly normal


    is there any tell tell signs to see if an injetor is out on on its way out?




    karl

    before i got the car it had an oil change ect so all seems fine
    air filter is a little dirty but would not think thats the problem
    as for the fuel filter i cant fint it LOL so not sure on that one

  5. #5
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    184 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    I start badly in the morning. due to me not liking to get out of bed.. I run very badly as shown in the Billing photos before i splutter and conk out at the side of the road. Hope this helps

    Any ideas?

    I've heard of the timing being out slightly which would cause it being slightly hard to start hot or cold...? just a thought?

  6. #6
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just a little update and help if poss

    it is now starting to smoke a little on the 1st start up in the morning i would say 5/10 seconds it will smoke for and its a little white
    it usaly smoke more when it struggles more to start

    is this what would happen if an injector is on its way out

    also is replacing the injector an easy diy job or is it best left to a garage?
    also what kind of price would a replacment injector cost

    hope someone is able to help on this

    cheers

    baz

  7. #7
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    booked in a local garage on thurs
    been told the seals might be on the way out

  8. #8
    On a Sabbatical VauxVeteran's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Nicking Ya Dinner.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by baz2003uk View Post
    booked in a local garage on thurs
    been told the seals might be on the way out
    That's normally reserved for the 2.0 and 2.2 DTi's, be carefull, it's not a cheap job, and if it isn't that, it'll still be doing it, if it's not an injector itself, maybe the exhaust probe is on its way, or mass air meter, probably the only way to nail it right is to wait for it to break and throw up a code.

  9. #9
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by VauxVeteran View Post
    That's normally reserved for the 2.0 and 2.2 DTi's, be carefull, it's not a cheap job, and if it isn't that, it'll still be doing it, if it's not an injector itself, maybe the exhaust probe is on its way, or mass air meter, probably the only way to nail it right is to wait for it to break and throw up a code.
    thanks for the input maybe i would be better off waiting for it to go
    what is the exhaust probe and mass air meter im not that switched on with engines so this has got me going on what others say it might be

    i will take it in on thurs just to see what they say

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Not starting..... Possible Starting Motor
    By portreathbeach in forum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 25th August 2012, 11:30
  2. Signum starting and running problem
    By DanC in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 24th February 2010, 12:58
  3. EML flashing when starting but not starting (Vec-B)!
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 29th July 2009, 15:51
  4. better starting and cleaner running/stopping
    By Readster in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 19th July 2009, 10:01
  5. 2.2 direct - trouble starting/running
    By Ant SRi in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 35
    Last Post: 4th November 2008, 09:18

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •