User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Blower Motor problem NOT WORKING!

  1. #1
    New Member Nseries's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Newark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SXi

    Engine : CDTi

    Year : 2006

    Mileage : 250 000

    Question Blower Motor problem NOT WORKING!

    Hey to everyone
    New Vectra owner here, so have questions about stuff.
    Main thing is that the blower motor isn't working at any speed.
    Google'd a bit and I found you can change resistor (Ebay from 3pounds) or full blower motor (Ebay from 25pounds). Does the resistor help solve the problem or do I need to change full blower?

    Thank you.

  2. #2
    Forum Moderator soulman's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    VOTING UKIP IN AVELEY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Astra Twin Top

    Engine : 1.9cdti

    Year : 07

    Default

    Hi , have you read up on the causes of the blower not working ??? some times it is due to water getting through where the pollen filter is and goosing the blower . Have you got wet carpet on the passenger side ? The main cause is blocked drainage holes in the scuttle tray. For the sake of £3 I would start with the resistor .


    If you scroll down this page you will threads of simular blower problems ... HTH

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    If the resistor has gone, it should still work on the highest speed setting.

  4. #4
    New Member Nseries's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Newark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SXi

    Engine : CDTi

    Year : 2006

    Mileage : 250 000

    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    If the resistor has gone, it should still work on the highest speed setting.
    Its not working at any speed.
    So will try to check the cabin filter today and check if the passenger side is wet or not.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Take the pollen filter out and see if you can turn the motor by hand.

  6. #6
    New Member Nseries's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Newark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SXi

    Engine : CDTi

    Year : 2006

    Mileage : 250 000

    Default

    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    Take the pollen filter out and see if you can turn the motor by hand.
    I checked the pollen filter it is still average condition, but the hole for the water under it was clogged and there was water below the filter. I unclogged the hole and cleaned it, but maybe then it was water it spilled on the blower motor and burned it ???
    Thanks.

  7. #7
    Forum Moderator soulman's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    VOTING UKIP IN AVELEY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall

    Trim : Astra Twin Top

    Engine : 1.9cdti

    Year : 07

    Default

    Keep us updated ,cos we are a nosey bunch .lol

  8. #8
    New Member Nseries's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Newark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SXi

    Engine : CDTi

    Year : 2006

    Mileage : 250 000

    Default

    Quote Originally Posted by soulman View Post
    Keep us updated ,cos we are a nosey bunch .lol
    I tried to spin it by hand and it didn't moved, when I did it with screwdriver the blower motor spin but I had to put a bit of pressure to push it. I think it was rusted from long time not working.
    So now I know that I will have to change it for sure

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by Nseries View Post
    I tried to spin it by hand and it didn't moved, when I did it with screwdriver the blower motor spin but I had to put a bit of pressure to push it. I think it was rusted from long time not working.
    So now I know that I will have to change it for sure
    Not sure if you can see the HOW2 section (some can, some can't) but there's a HOW2 for lubricating the spindle bearings. That's all it might need, instead of going to the expense of replacing it.

  10. #10
    New Member Nseries's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Newark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SXi

    Engine : CDTi

    Year : 2006

    Mileage : 250 000

    Default

    I can't see it
    If I would I would be doing that
    Thanks

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. heater blower motor problem - again
    By scottswfc in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 29th December 2016, 15:50
  2. Blower motor
    By Shaddex in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 27th November 2014, 11:38
  3. blower motor
    By nokiaman1978 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 11th April 2014, 10:43
  4. Vectra heater blower motor problem...ongoing!
    By neo196910 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 11
    Last Post: 30th January 2014, 19:51
  5. Blower motor
    By Butler in forum Bodywork & Interior
    Replies: 0
    Last Post: 13th January 2009, 09:47

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •