User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Signum 1.9 CDTI 150 ( runs lumpy when cold only on idle ?? )

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Beds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Signum 1.9 CDTI 150 ( runs lumpy when cold only on idle ?? )

    Can anyone tell me if I need to be concerned about my Signum 1.9 cdti 150 54 plate, When I start up from cold it ticks over quite lumpy for while then it is fine , ticks over smooth when I have only driven about 1 mile or so, when cold it doesn't drive lumpy just on tick over about 750 - 800 rpm. My warranty runs out 1st Sept 07 so would take it in to get check out if you think there might be a problem??

    Mark

  2. #2
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    we're in the middle of this with ours right now...VX have so far told us to rev it to over 1500rpm when it's started, and that should cure it.. should you worry.. yes.. take it in and get them to look at it..

    keep us informed on how you get on..

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Beds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Gsi3.2 View Post
    we're in the middle of this with ours right now...VX have so far told us to rev it to over 1500rpm when it's started, and that should cure it.. should you worry.. yes.. take it in and get them to look at it..

    keep us informed on how you get on..
    Will Do !!
    Cheers Matey.

  4. #4
    Regular Member markm's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Portsmouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Red face

    Just dropped in the veccy to my dealer, symptoms were rough idle when starting from cold and some lumpiness on tick over when warm,

    No fault found, but there is a TIF report for this problem, (i did have a print out and could have given the info word for word- But the wife putting through the shredder this afternoon !!!)

    Its to do with the common rail notgetting nough volts on LOW rpm, once rev'd over 1200 the alternator kicks in and pushes higher volts through the system which should stop the lumpy tick over,

    It been to warm the last few days to really give it a test, its common on the cdti 150 ! so I'm told

  5. #5
    Regular Member amos's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    s,wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default alternater

    i just had new battery and alternater under waranty

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. sri cdti 150 lumpy idle/ low mpg?
    By stevesri in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 10th February 2013, 20:39
  2. CDTI lumpy idle & smoke?
    By bigdave1701 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 38
    Last Post: 17th September 2012, 13:48
  3. Bad Battery Regen causes Lumpy CDTI idle ?????????
    By thefibreguy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th July 2011, 19:39
  4. 3.0 cdti lumpy when cold pos tunned?
    By chris5360 in forum Diesel Engine related
    Replies: 1
    Last Post: 25th July 2010, 21:53
  5. 1.9 CDTI Lumpy Running at Idle
    By Dazfoz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 13th April 2009, 18:23

Visitors found this page by searching for:

why is my opel 1.9 cdti rough idle when cold

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •