User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Arrrghh Starting problems!!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Angry Arrrghh Starting problems!!!

    Hi Chaps,
    Newbie to the forum here, I've had search on the technical sections but couldn't find any info. The problem is driving me insane, I'm all but ready to push my car over a cliff!
    Car: Vectra 1.8 SXI Dual-Fuel.
    Here's the problem,
    I've had a history of the car not starting, after much swearing (by me) and diagonistic checking by vauxhall no issues were found. As a last ditch effort I changed the battery and to my amazement it started on the button (So much for Vauxhall experts!!). It ran well for about 2 months and the problem has once again reared it's ugly head. I disconnected the battery thinking resetting the ECU might help and once again it started! Then a week later the same problem occured, I disconneted the battery but this time it wouldn't start and hasn't started since. I even took the battery out and gave it a charge but it made no difference.
    All the gauges on the dash light up and the headlights even work so it doesn't seem like a knackered battery but when I turn the key to start there is absolutely nothing, the engine doesn't even try to turn over.

    Any ideas???

    As I said it's driving me mad, I can't even drive the car as I'm worried that it will leave me stranded.

  2. #2
    Regular Member daneboy35's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    darvel,ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    could be a suspect starter motor or bad earth connection

  3. #3
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    256 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    check the earth strap from the battery to the gearbox..

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused

    Any idea were exactly to look for the earth straps?? I had a quite poke about tonight but with all the covers and cable sheaths it's difficult to find.

    Cheers

  5. #5
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    256 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Lemme have a poke around mine tomorrow.. Mines a CDTi but i'm sure that part will be the same.. Your not getting a padlock symbol on the dashboard by any chance are ya?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers dude. No don't get any warning signs on the dash. The car is driving me insane!

  7. #7
    Regular Member sparky71a's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    At the Garage
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Starter motor,just had mine sorted,loose cons. Starting great now

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    England
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default


    Thanks for the advice so far.
    The car managed to cure itself (again). Starts first time, on the button. I checked all the earths and found that they were spot on. I checked the feed and earth to the starter motor and found that they were also as they should be and were securely connected.
    As the fault is intermittant it feels more like a faulty relay or switch. Does anyone know which one is the starter relay?
    Any other ideas???

  9. #9
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There isn't a relay for the starter.. it's got it's own solenoid attached to the top of the moter..

  10. #10
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    there is a relay in side the uec ....(fuse box in the engine area next to the battery) check in the hand book for its location ..these can play up or the uec can play up .......also when you say dont start you mean the starter doesnt turn or the starter turns but the engine fails to start ? if the starter turns but the engine dont start my first port of call would be the lpg system ..do you know if it is a vx system ? .....shuld have a milbrook chassis plate some where on the body.......or sticker saying vx gas system......if it is a vx system ask your vx dealer very nice to discontect your lpg system useing your plug and play module ......if you want to do this your sefl pm me ...hope this helps benny

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2.0 DTi - Starting problems.
    By Whosane in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 8th January 2013, 01:22
  2. starting problems
    By Al 22 dti in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 17th September 2012, 10:03
  3. Starting problems
    By Venom1924 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 13th January 2012, 23:55
  4. 2.0 dti starting problems
    By VECTRA HEAD in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 11th October 2011, 18:47
  5. problems starting
    By jasoncow in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 18th July 2011, 23:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •