User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: VXRD Problem......

  1. #1
    spoons
    Guest

    Default VXRD Problem......

    Guys, I might have a problem with the VXRD......

    Bit of a long one this....

    Last week, whilst heading over to Marshalls of Leicester, a warning light came up on the dashboard.

    It was the yellow symbol which shows an oil can with a wavey line underneath. So I guessed it was oil pressure, or oil level warning.

    So, although the oil level seemed low (not below the minimum on the stick) I topped it up with a quarter of a litre. The oil light then dissapeared and I thought nothing of it.

    Until today.......

    I was out with VectraV6CDTi (Andy) showing him how quick the VXRD can be , and whilst accelerating uphill, I suddenly lost power, and spotted heavy greyish smoke bellowing out from the exhausts.. Not so I couldnt see through it, but noticable enough to put two and two together, and for it to cause me concern. No warning lights on the dash !! and the temperatures were normal.

    It reminded me of the old days, when I used to just keep topping up the oil in my MKII ford escort rather than do a full oil change. The oil then 'broke down' to such a point that it burned at high revs and produced smoke out the exhaust.

    Any ideas ???

    Also, when I got back home, I did another oil check and all was fine. I then went out again and it seemed much better and power was back to normal (but there was still some smoke, not as bad, but still there).

    The oil was changed in September (as part of its first service) and I've done around 8-9,000 miles since.

    Do I just need to get a full oil change, or could it be something more sinister ??

  2. #2
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I'd be surprised if it was using a lot of oil steve... but the maximum level on the dipstick to the light coming on is just over a litre..so it'd have to burn a lot..if it was oil it would be a blue smoke, not grey.. i wonder if that was just fuelling..especially if it settled down again.. if it was burning a lot of oil it would be doing it permanently.. not when it felt like it..

    top the oil up and bring it tomm and i'll have a squint for you if you like..

  3. #3
    spoons
    Guest

    Default

    Thanks Mark...

    I wasnt going to post anything and just have a chat with you tomorrow, but I thought if I opened up the conversation, maybe someone else might have an answer.

    We'll give it a kicking tomorrow, see if we can replicate it !!

  4. #4
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    well if it did it only after hard full boost run then i've got one or two ideas which i'll keep off forum..it's better for tomm..

  5. #5
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Oooh..

  6. #6
    spoons
    Guest

    Default

    Quote Originally Posted by Gsi3.2 View Post
    well if it did it only after hard full boost run then i've got one or two ideas which i'll keep off forum..it's better for tomm..
    OK....

    Before a hard run, I ALWAYS drive like miss daisy, and I mean like miss daisy, until the temperature gets to 'normal'. This is exactly what I did this time round as well, so drove for about 15 minutes, covered about 3-4 miles (guess)

    I then went around a small island reasonable quick, but low revs... then down the duel carriageway (normal accelleration), then off the exit ramp onto another island, round the island and then booted it hard up the entrance ramp, back onto the duel carriageway.. Its then that the problem happened... half way up the ramp... lost power.... exhaust smoke out the rear !!

  7. #7
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    maybe worth getting a read off the ecu to see what error it threw up?

    ooh no error code... wonder wot marks got up his sleeve

  8. #8
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    go on gsi we all want to know now
    Now I need a turbo to keep up!

  9. #9
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    nope.. this wil have to stay between me and steve for now lads..don't want to get anyone's backs up over anything..

  10. #10
    Regular Member VectraV6CDTi's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wilts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Gsi3.2 View Post
    nope.. this wil have to stay between me and steve for now lads..don't want to get anyone's backs up over anything..
    Hope your not going to blame me for being in the car with him

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vxrd
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 20th November 2010, 02:26
  2. Vxrd > Vxr
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 38
    Last Post: 11th January 2008, 17:40
  3. 888 Ok Vxrd
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 5th September 2007, 12:34
  4. Spoons VXRD Problem.....
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 27th July 2007, 17:06
  5. VXRD Problem.....
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 21
    Last Post: 12th February 2007, 23:59

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •