User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: 1.9 cdti sri whine on start, int lack of power

  1. #1
    Regular Member kojak01's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Unhappy 1.9 cdti sri whine on start, int lack of power

    hi all. i have a 2004 cdti sri (1.9) vectra c estate. i have only had it 3 weeks but i am getting the distinct feeling that the turbo is on its way out. only this morning on cold start i heard a whine from around the turbo area also a slight misfre at 2500 rpm. noise went away after about 30 secs, not long nough for me to locate exact noise. also when cold there is a distinct lack of turbo boost intermittantly. i still have 10 months warranty so its vx's problem to sort. is there any common problems or known fixes for this complaint?
    cheers.
    kojak

  2. #2
    Regular Member OilBurner's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Bromsgrove
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not sure about the misfire, but is the whine just the normal turbo whistle or is it something else? Mine whistles quite a bit, but I normally have the stereo on too loud to hear it!

    Mine is also really sluggish when cold, I think the ECU doesn't allow full power until things have warmed up a bit.

    Either way, gotta be worth taking it into the dealers to check it out?

    What mileage is the car on, and have any services been missed or late by previous owner?

  3. #3
    Regular Member Sundance's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Common prob if it is the turbo, although i would expect it to whine all the time. have a look at this thread. if its still warranty then get it booked in!!
    http://forum.vectra-c.com/showthread.php?t=18013

  4. #4
    Regular Member kojak01's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers guys! yeah i would expect it to be there constantly if it was the turbo . i wasnt sure if there is any probs with sticky turbo veins. i will have the car in as soon as i get back and have it checked.
    one other wee question?!?! is there a parts for sale section here? if so where?
    thanx
    kojak

  5. #5
    Regular Member kojak01's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ohh and car has 44000 with no services missed although last dealer service i think was just a oil change. i will carry out full service next week. i am looking for a front badgeless grill and small front bumper skirt to mean up gront end. any idea's on where's cheap and chearfull?

  6. #6
    Regular Member OilBurner's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Bromsgrove
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Keep your eye on our Parts for sale section m8 - be warned, stuff moves v.quick there!

  7. #7
    Regular Member dave45040's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    llandudno
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi,

    My 2006 1.9 Signum (150) seems to have the opposite problem to yours on this thread!

    When the engine is cold (or warming up) the car is really sweet and drives great. When it is normal running temperature, it feels 'lumpy' and not smooth and I dont think it has as much power.

    Been back to the dealers many times with this problem and they are stumped - all they do is keep regenerating the DPF which seems to cure it for a week or 2.

    Just hope that they can sort out or good next time it goes in - on 1 March.

    Anyone else have similar problem? Even better if someone has had the problem and can tell me how it was cured!

  8. #8
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by kojak01 View Post
    one other wee question?!?! is there a parts for sale section here? if so where?
    thanx
    kojak
    Yes, mate. here

  9. #9
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by kojak01 View Post
    hi all. i have a 2004 cdti sri (1.9) vectra c estate. i have only had it 3 weeks but i am getting the distinct feeling that the turbo is on its way out. only this morning on cold start i heard a whine from around the turbo area also a slight misfre at 2500 rpm. noise went away after about 30 secs, not long nough for me to locate exact noise. also when cold there is a distinct lack of turbo boost intermittantly. i still have 10 months warranty so its vx's problem to sort. is there any common problems or known fixes for this complaint?
    cheers.
    kojak
    either turbo or EGR valve... take it back..........we've just had exactly the same job done under warranty..much better now.. shame it only took them a month to get the bits in..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 3.0 v6 cdti 2004 lack of power
    By DONNAS5889 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 15th June 2011, 20:58
  2. Vectra C 150 CDTi Lack of Power
    By sclarkson82 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 18th March 2011, 21:07
  3. Help needed Lack of Low Down Power cDTI 150
    By supersione in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 24th January 2010, 19:58
  4. Lack Of Power (2004 1.9 cdti 8V)
    By user999998 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 2nd June 2009, 09:03
  5. cdti 150 lack of power
    By michael cummings in forum Diesel Engine related
    Replies: 3
    Last Post: 8th February 2009, 20:44

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •