User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Vectra cutting out at running temperature

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northern Ireland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Vectra cutting out at running temperature

    2003 vectra sri 3.2 v6


    Well everything else seems to be dead on apart from when the car gets up to normal running temperature and it cuts out now and again of its sitting on idle but if its driving and you put the foot down sometimes its gives a wee jerk as if its trying to cut out and the battery, traction control and engine managment lights come on and go off again but the traction control stays on..


    Have had the car plugged in and its not showing any faults,


    Anyone got any idea what this could be?

  2. #2
    Regular Member Niall83's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Belfast
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Exclusive

    Engine : 18VVT Z18XER

    Year : 2006

    Mileage : 130k

    Default

    not sure but someone here might have an idea. Strange that there's no codes flagging up.

  3. #3
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    61 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    Would need live readings before condemning anything mate

    coolant sensor.coukd be a failing cam/ crank sensor.

    whats your temp like?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    South Wales
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Is it an automatic one because I bout one a year ago and had exactly the same trouble 06 plate the car sales place had it more than I did and the found it to be a problem on some rail and selector in the box they had it back in the end as it would cost to much for them to repair over 2 k they said don't know if that helps at all mate

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northern Ireland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Temp and all is fine its heating up and fan kicking in when it needs to.. Just sometimes on idle it will just conk out, then when you give it some revs of take it a drive it plays up when you put the foot down,

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Northern Ireland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry no its a manual

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CDTi 150 Running Temperature
    By tony-1977 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 24
    Last Post: 28th March 2012, 11:38
  2. coolant running temperature?
    By Bigtee in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 2nd September 2010, 13:24
  3. Running Temperature 1.8 vvti SRi???
    By bigrory1986 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 14th September 2009, 14:07
  4. Engine coolant not getting to running temperature
    By richard1707 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 11th August 2009, 23:19
  5. 2.0 DTI Water Temperature? Running cool?
    By StephNET in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 6th September 2008, 11:08

Visitors found this page by searching for:

vauxhall signum cuts out at running temp

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •