User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: New starter motor fitted but now engine turns but wont fire.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Nuneaton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Unhappy New starter motor fitted but now engine turns but wont fire.

    I went to start my car up yesterday after having the shocks changed that afternoon and got clicking and then nothing. I managed to bump start it and it fired up. I noticed burning coming from the starter and replaced it with a recon unit. This was the same spec and went on with no problems I checked all the connections and when I reconnected the battery and the starter turned it over but it wouldn't start. I am getting 12.5 at the battery and the same down at the starter?? Has anyone got any idea what I check as I checked to ensure I haven't knocked any sensor etc off. Could it be the crank sensor?? I have no idea where this is located though.

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Nuneaton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Vauxhall Vectra 1.9 CDTI 2007

  3. #3
    Regular Member ftm100's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    South Shields seagull sh*t town
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Possible you could have disconnected crank sensor its just below the starter motor

  4. #4
    Administrator plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    540 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    just above the starter, lay underneath it and look upwards... you'll half to have a sharp eye, you'll see its probably floating around.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Nuneaton
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have sorted it I managed to knock the crank sensor off and when I stuck it back on it fired up straight away. Thanks for the replies everyone.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starter Motor
    By WeDesign in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 51
    Last Post: 16th January 2014, 13:01
  2. Changed starter motor now wont start
    By andddy in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 12th November 2012, 17:56
  3. cdti 150 turns but wont fire :(
    By toast in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 6th May 2012, 19:22
  4. CDTi turns over but wont fire
    By Malcste in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 1st December 2011, 14:40
  5. HELP! Car wont start, Engine turns over.
    By CDTI120SXI in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 13
    Last Post: 23rd July 2011, 13:57

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •