User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Power steering gone - no lights

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Power steering gone - no lights

    I was wondering if anyone has experienced the problems i'm having at the moment or if anyone knows what my issue might be.

    For a while every so often and with no particular reason the ABS and TC lights come on on my dash (the ABS and TC definitely don't work when the lights are on) Like I said it would happen for a couple of days then be fine again for a week maybe a month. I thought this was a faulty hub sensor but it was never on when the car was in for other things so never got it checked out.

    Anyway, in the past couple of weeks as I've set off driving after about 30 seconds to a minute I can feel the car stuttering as if it's loosing power then the ABS & TC lights come on and it's fine. This has been every time I've been in it not just intermittently as it was before.

    Then I could feel the steering was a little odd. It felt like the power steering wasn't coming on straight away and there was like a half a second delay until it kicked in when turning.

    Then I've come to drive it today and the power steering is gone completely. There was a strong smell like something has burnt out in the cabin. At first i thought it would be the steering pump but then I've thought it's Probably connected to the ABS & TC fault as the lights haven't been on since.

    Any ideas anyone?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Hyundai Ioniq Hybrid

    Trim : Premium SE

    Engine : 1.6 with 32KW motor


    Default

    Like your other thread alternator

  3. #3
    Regular Member rozzer2006's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Glasgow
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : VXR

    Engine : 2.8 v6 Turbo

    Year : 2009

    Mileage : 50k

    Default

    My Clio dci alternator was gubbed battery light never came on and the battery drained right down the car still ran but abs lights, power steering the lot coming on and off no service light tho

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Checked the alternator, not that. Going to try and get the codes read

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Silverstone village
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by jossyboy View Post
    Checked the alternator, not that. Going to try and get the codes read
    While your at it get the battery tested for peace of mind.

  6. #6
    Regular Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    VXR where are you now
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Nissan GT-R R35 Vectra XP2 CDTI

    Trim : Nissan GT-R R35

    Engine : 3.8 twin turbo 700hp

    Year : 2010

    Default

    why have you started another thread for the same thing fella?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thought there might be some different people on this sub forum who might know what the problem was

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    sheffield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    So in case anyone has the same problem, it turns out power steering fluid has been leaking from the steering rack. The intermittent abs/traction control problem is a separate issue caused by a faulty sensor on the wheel hub. Looks like it's a new steering rack needed

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11th March 2015, 00:55
  2. power steering and traction control lights on
    By Rob12 in forum Y & Z30DT Specific
    Replies: 22
    Last Post: 22nd March 2013, 18:42
  3. Power steering pump noise? but no steering problems
    By bennettboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 2nd November 2012, 21:33
  4. Lots of warning lights + loss of power steering
    By Sparky67 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 14
    Last Post: 29th March 2012, 10:38
  5. 1.9cdti lights and power steering
    By ray123 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 15th September 2009, 21:25

Visitors found this page by searching for:

power steering gone on vauxhall vectra

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •