User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Spanner Light at Startup

  1. #1
    Regular Member DTK0902's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    United Kingdom
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTIi 120BHP

    Year : 2005

    Default Spanner Light at Startup

    Hi All,
    Noticed the Spanner light is coming on at start up on my '05 Vectra C. As soon as the car starts it goes off and doesnt come on at all until you go to start the car again. Any ideas?

    Daniel

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It means the ecu has previously detected a fault which is not now present... it can be cleared with a code reader but if i were you i'd ignore it unless the spanner stays on after the motor has fired.

  3. #3
    Regular Member DTK0902's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    United Kingdom
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTIi 120BHP

    Year : 2005

    Default

    Thanks, No as soon as you turn the ignition to start it up it goes off immediately! only present on 2nd turn position. Might get it read and cleared just to see what it is anyways. Although have a feeling glow plugs could be suspect...few extra chugs in there on the cold mornings

    Cheers,
    Dan

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Normally if the glow plugs are failing you would get the spanner after the engine has fired & will stay on for a minute or two until there's a little heat in the motor... might be worth having the battery tested to see if it's holding the correct ampage.

  5. #5
    Regular Member DTK0902's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    United Kingdom
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTIi 120BHP

    Year : 2005

    Default

    Quote Originally Posted by dh.dti View Post
    Normally if the glow plugs are failing you would get the spanner after the engine has fired & will stay on for a minute or two until there's a little heat in the motor... might be worth having the battery tested to see if it's holding the correct ampage.
    Thanks, will check it with the multimeter tonight!

  6. #6
    Regular Member k9vnd's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    fife
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra sri vvt


    Engine : 1.8 vvt

    Year : 2008

    Mileage : 74000

    Default

    sound's a little similar to mine, will be curious to see if you get any code result's as ive not, in my case am thinking coilpack as it's a brief flash before ignition.

  7. #7
    Regular Member DTK0902's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    United Kingdom
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTIi 120BHP

    Year : 2005

    Default

    Will drop you a message when I get round to getting the codes read, at the minute all is well and if its a code which has previously been logged and won't effect it in the immediate future I won't be in a huge rush to get it checked...will let you know when I do though!

  8. #8
    Regular Member justin32's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Basingstoke
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c SRI Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2006

    Default

    it will clear itself after a number of engine starts.dont know exactly how many but it definatly does as mine did

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. facelift vec, yellow steering wheel light with exclamation mark on startup
    By taffy bhoy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 27th January 2013, 16:55
  3. Problems with Air bag light, ABS, Anti Skid & Spanner light
    By WeDesign in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 4th December 2012, 21:23
  4. Should I Have A Spanner Light aswell as an Engine Light on My Signum?
    By StreetDragster in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 18th August 2012, 11:57
  5. Spanner light on startup
    By arnie_barney in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 4th December 2011, 19:32

Visitors found this page by searching for:

vectra c spanner light on startup

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •