User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem with my new motor already!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Aberdeenshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 57

    Default Problem with my new motor already!!

    Evening all. Hope this is in the right section but was looking for some advice. Bought myself a 57 plate 1.9cdti sri 150 a few days ago from a garage not far from me. Went to pick it up today and I swear there is something wrong with the clutch.

    Did a wee bit of research about DMF trouble. 1st gear is terrible, feels like its gonna stall when I pull away. Also if I press in the clutch halfway when in neutral there is a rumbling noise.

    I dropped it back at the garage after only driving about 5 miles but I'm wondering where I stand with this. Should the garage repair this free of charge since I only just got the car?

    Don't fancy forking out for repairs since it seems a very expensive fix. The guy couldn't seem to believe there was a problem with it though.

    Thanks in advance folks.

  2. #2
    Regular Member azacbr6's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    chesterfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    a dead clutch is a fault and they sold you a faulty car, leave it with them until it's sorted and you're happy with it, meanwhile have a browse on here about other issues and check the car again when you pick it up.

  3. #3
    Regular Member simmo3187's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    North Wales/North West Border
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTI

    Year : 2006

    Default

    Sounds like the old clutch and flywheel issue

    I would take it back and get them to sort it mate and you don't want to forking out for them if you don't have to

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Aberdeenshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 57

    Default

    Appreciate your quick reply. The car is a beauty and couldn't wait to pick it up today but now I'm a bit devastated to be honest. Hopefully I'll hear back soon but didn't think it fair I should expect to pay anything towards a car I only just got if its faulty.

  5. #5
    Regular Member justin32's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Basingstoke
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c SRI Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2006

    Default

    Sorry to hear about your problems,

    Did u test drive it as it would of been apparent that there was a fault

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Aberdeenshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 57

    Default

    Hey yeah I took it for a run along the road beside his garage but it was mostly single track road so didn't get a proper run with it. I did notice it feeling a bit lumpy pulling away but to be honest I just thought it was since I was so used to my other car. Cheers for the replies.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra heater blower motor problem...ongoing!
    By neo196910 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 11
    Last Post: 30th January 2014, 19:51
  2. Wiper Electrical Problem? (Not sticking or cold weather problem)
    By SRIAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2012, 16:13
  3. FIXED my starter motor myself but still have the other problem I need to fix....
    By wingz123 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 9th June 2011, 21:19
  4. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40
  5. Air position motor/servo problem !
    By Kcs in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 21st January 2008, 19:30

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •