User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Using oil.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Using oil.

    I have had to top-up my 53 plate 2.2 SXI on 4 separate occasions, totalling over 4 litres of oil after the "low-warning" light has appeared on my dash in the last 10K. I have an acquaintance who is in the business who says that's far from normal. Anyone here had this experience?

    Thanks

  2. #2
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Failsworth, Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Get it checked mate. Oil burners don't even use that much oil.

  3. #3
    Ex Vec-C Admin & Founder Graeme's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    my 2.2 had the light come on once and i had to put a litre in but has been fine since. as alex said i'd get it booked in and checked mate

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Using Oil

    I remember reading in the vectra-sport forum some months ago about others having the same problem and/or also of the car emitting dark exhaust smoke (that doesn't happen to mine). After many attempts by the garage at a fix, "I think" I remember someone eventually got a new engine.

    I remember taking the car back a month or so after buying it and told them that the oil level was low. They topped it up there and then.

    The car's done 27K up to now.

  5. #5
    Regular Member David's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    peterborough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine uses a little oil, garage said nothing to worry about, they are known for it, something about the head being aluminum, he could have been talking out of his **** , but I would just keep an eye on it

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •