User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: no gears...........please help

  1. #1
    Regular Member bigdan1505's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    wrexham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : signum

    Trim : elite

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Mileage : 129,000

    Default no gears...........please help

    please can someone shine a light in the right direction please. i have no gears for the last couple of days ive noticed that the selector has been a bit sloppy you could stick it into gear and you could still move the stick. today ive gone to it put it in first pulled out my drive popped to shop on the way out got in the car and nothing.... nothing at all.. wont select any gear car starts up fine clutch presses in but nothin no crunchin either im a bit puzzled tbh can anyone help please cheers

  2. #2
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Take a look at the linkages both at the gearstick and gearbox ends... wouldn't be the first time a cable had failed or a clip popped off.

    Just hope it's that simple for you.

  3. #3
    Administrator plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    540 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    As above check the cable near the gearbox. They have two rubber bits which sit in holders one of them popped out on mine and I lost 5th and 6th. Also check under heather the gearstick fairer in the car and see if the balljoint has popped off at the bottom

  4. #4
    Regular Member bigdan1505's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    wrexham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : signum

    Trim : elite

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Mileage : 129,000

    Default

    they both moving both ends it attached one moves freely the other is stiff

  5. #5
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Damage of the stiff one inside the sheathing perhaps ? Corrosion, cable fraying? Would be helpful to verify neither cable is being pinched or restricted along it's length as well.

    But based on one being free and the other stiff, looks like you may be better off replacing the pair of them.

    ... not forgetting of course, to make sure the gearbox fluid is in good condition and at the correct level.

  6. #6
    Regular Member bigdan1505's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    wrexham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : signum

    Trim : elite

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Mileage : 129,000

    Default

    yeh i will do ill pop them off and check them and check the oil in the box i have not check that tbh thanks

  7. #7
    Regular Member bigdan1505's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    wrexham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : signum

    Trim : elite

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2004

    Mileage : 129,000

    Default

    problem solved the selector pin had snapped ordered one from the dealer 3.31 thank god it was only that

  8. #8
    Administrator plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    540 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    glad your getting it sorted

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. getting gears
    By mitch in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 8th December 2010, 01:43
  2. Not enough gears!
    By Flaninacupboard in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 17th March 2010, 08:48
  3. How many gears
    By Jason123 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 8th February 2009, 10:21
  4. how many gears in the 1.8 vvt?
    By jaff in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 15th January 2008, 19:09
  5. no gears - help!
    By Digital_kid in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 23rd May 2007, 13:53

Visitors found this page by searching for:

vectra no gears

vectra c 1.8vvt wont select gear

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •