User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: v6 cdti,still got the problem

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    wakefield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra v6 cdti

    Trim : sri


    Year : 2005

    Mileage : 70000

    Default v6 cdti,still got the problem

    Hi again
    Car still running weird,drove from wakefield to manchester and around the center of manchester to work and back and the car averaged 66.7 mpg from a 3.0
    To some that might sound great but all i want is for it to run properly again,i had a mobile mechanic out last week and he checked all the usual pipes and there all ok,and tbh didnt have a clue but took my 35 notes anyway
    On the motorway the engine is silky smooth and quiet and most of the time on b roads but every now and again it runs abit lumpy from idle up to 2000 rpm and when it runs lumpy if you boot it it throws black smoke out,engine is y30dt,cheers

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    crook
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you done usual suspects ?
    fuel and air filter

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    wakefield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra v6 cdti

    Trim : sri


    Year : 2005

    Mileage : 70000

    Default

    Changed the fuel filter but not air filter looks new,only had full service 2000 miles ago,cheers

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Northamptonshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    66.7mpg, if only, I drove 354 miles from Corby - Glasgow last night and achieved 36.6mpg, auto mind but not caning it.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    wakefield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra v6 cdti

    Trim : sri


    Year : 2005

    Mileage : 70000

    Default

    Yes if the journey had been all motorway it would have been in the 70s,when driving in 4th gear at 40 mpg the board computer is showing between 80 and 120 mpg lol

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    york
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'd put up with a bit of roughness for economy like that

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    wakefield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra v6 cdti

    Trim : sri


    Year : 2005

    Mileage : 70000

    Default

    The economy is unbelievable its done over 500 miles on just over half a tank but i keep thinking its going to damage something else or eventually break down,just wondered if anybody had this lean running but over fueling when driven hard and intermittant lumpiness up to 2000 rpm

  8. #8
    Regular Member simmo3187's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    North Wales/North West Border
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTI

    Year : 2006

    Default

    I get the lumpiness around 1500rpm... More of a shudder then goes after 1500rpm

    happens in any gear but most noticeable in 3rd and 4th

    im going to change the fuel filter and see if that helps cos its annoying me now

  9. #9
    Regular Member simmo3187's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    North Wales/North West Border
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Elite

    Engine : 3.0 V6 CDTI

    Year : 2006

    Default

    Also mine doesn't seem to happen when cold?

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    wakefield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra v6 cdti

    Trim : sri


    Year : 2005

    Mileage : 70000

    Default

    Mine,s annoying me too,when it occasionally runs right the bc averages 35 to 40 mpg then as soon as the lumpiness comes in and it can be anytime the bc is showing average 55mpg around town but when you floor it,it seems to be more powerfull than standard,it will spin its tyres in second on dry tarmac at 30 mph,my old re-mapped fiat coupe 20v turbo could,nt do that with 265 bhp so it looks like its going to a diesel specialist next week.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Please help: 1.9 cdti 150 problem
    By SpeedKingHighwayStar in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 8th March 2012, 17:24
  2. 1.9 cdti egr problem
    By marc7 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 11th May 2011, 18:47
  3. 1.9 CDTi 150 problem!
    By Maverick in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 24
    Last Post: 7th January 2010, 15:17
  4. 1.9 cdti 150 problem
    By jeets in forum Introduce yourself.
    Replies: 0
    Last Post: 29th May 2009, 15:20
  5. 3.0 V6 CDTi problem
    By Celes in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 28
    Last Post: 2nd March 2009, 23:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •