User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: not a vec but hope someone can help 1.8 astra sxi 2002

  1. #1
    Regular Member simplesi's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    probably off taking photos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti 150

    Trim : elite


    Year : 2006

    Default not a vec but hope someone can help 1.8 astra sxi 2002

    a friend of mine is having a problem with his astra hope you can help here is what ive been told.

    1.8 six Astra 2002 when start it from cold keeps stalling like its not getting any fuel. Have to rev it loads to try and warm it up and when you finally get it running idle , you go to move and it kangaroos and stalls unless you give it loads of throttle. After a while its ok ish. Had diagnostic check and came back clear. Sounds like a fuel issue so they changed fuel pump but still like it. Spoke to someone else and they said maybe the fuel filter needs changing at the rear of the car by fuel tank .

    thanks in advance

  2. #2
    Regular Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Yer Maws Bedroom
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Honda Civic

    Trim : ES,Panoramic Roof and Power Mirrors

    Engine : 1.8 iVtec

    Year : 2009

    Mileage : 67500

    Default

    Might be worth taking the throttle body off, cleaning the insides out and checking all breather holes are clear. Its quite easy to do and costs next to nothing. I used WD 40 to clean all the gunk off mine, others recommend carb cleaner.

  3. #3
    Regular Member taffy bhoy's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    newport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds like a problem the father in law had with his omega and it was the maf sensor, even though it wasnt putting a fault code up, he unplugged it and ran the car and it ran fine (if a little lumpy), changed it and it ran perfect from then on

    what happens if you unplug the maf?

  4. #4
    Regular Member simplesi's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    probably off taking photos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti 150

    Trim : elite


    Year : 2006

    Default

    dunno taffy im in scotland and my friend lives in scunthorpe lol i'll ask him to try it and see what happens cheers ,also thanks Das i'll get him to look into it

  5. #5
    Regular Member simplesi's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    probably off taking photos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti 150

    Trim : elite


    Year : 2006

    Default

    well he unplugged the MAf and all seems good so he's gonna replace it with a new one hopefully it'll save him a few quid , thanks for the replys guys ,,,, love this site you can always get someone who can help figure out whats wrong lol

    thanks again

    simplesi

  6. #6
    Regular Member Kenny_Exclusiv's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hope all goes well!

    Had the same thing happend to me 53 place corsa a good few years ago and it turned out to me the MAF.

  7. #7
    Regular Member triple595's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    llandrindod wells
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What does the maf do and why dies it fail do often, mine runs quite lumpy till it warms up I unblocked the breaker on the intake as that was blocked

  8. #8
    Regular Member simplesi's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    probably off taking photos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti 150

    Trim : elite


    Year : 2006

    Default

    the MAF measures the air going into the engine but ifthe sensor is goosed it gives the metioned symptoms as the ecu isnt getting the proper readings it needs to run the engine smoothly .HTH triple595

  9. #9
    Regular Member simplesi's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    probably off taking photos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti 150

    Trim : elite


    Year : 2006

    Default

    ok hes just had it out a decent run with the maf unplugged and its still doing it , any other ideas guys
    thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Not one of us I hope??........
    By R13hard in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 22nd December 2012, 22:10
  2. Vectra C 2002 Y20DTH Remap DTI 2.0 2002
    By richardkay007 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 8th February 2012, 14:18
  3. WHat Would You Get OR Hope To Get
    By Si-SRI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 21st February 2010, 22:08
  4. Available to me i hope....
    By macdad in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 10th April 2009, 20:46
  5. 2002 Astra Coupe Turbo £1700
    By Mark2.2 in forum Cars for sale
    Replies: 2
    Last Post: 17th January 2009, 17:36

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •