User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: P1625-58 Main Relay Opens Too Early

  1. #1
    Regular Member justin32's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Basingstoke
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c SRI Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2006

    Default P1625-58 Main Relay Opens Too Early

    Hooked my car upto op-com today as the cra keeps cutting out on cold start up and after 4-5 times the spenner light comes on and the car goes into limp mode.Once the car has warmed up a bit i can switch off the engine and start up and everythings fine.

    the code i got was:

    P1628-85 Main Relay Opens Too Early

    Can anybody help me out and point me in the right direction what to check and look out for?

    Thanks

  2. #2
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What engine is it??

  3. #3
    Regular Member justin32's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Basingstoke
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c SRI Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2006

    Default

    sorry its a z19dth

  4. #4
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does the glow plug light come on and stay on for 10-15 seconds, before you try to start it?

  5. #5
    Regular Member justin32's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Basingstoke
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c SRI Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2006

    Default

    yes sometimes id does do that but not all the time.I had 3 new plugs not long ago so i dont think its them.

    What is the main relay anyway? been googling and it can be the ECU?

  6. #6
    Regular Member justin32's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Basingstoke
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c SRI Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2006

    Default

    i meant to say that yes the light does come on but only after the car has cut out.before it cuts out the light comes on for a few second then goes out like it should....Ive also had the power steering light comes on after its cut out but that goes away when i restart the car

    Also forgot to mention the car feels like a bag of spanners when its cold and kind of feels like its only running on 3 cylinders untill limp mode sets then then it starts and stays running albeit on limp mode untill the car warms up
    Last edited by justin32; 27th March 2013 at 21:05. Reason: more added

  7. #7
    Regular Member Vulf86's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Doncaster
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : V6 Elite

    Trim : VXD

    Engine : 3.0 CDTi V6

    Year : 2007

    Default

    Reviving an old thread here. but did you ever get a solution for this? Got this code myself this morning

    Sent from my D6603 using Tapatalk

  8. #8
    VIP-Member sulten's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Øvre Årdal, Norway
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    First try should be to try check/changing K2 relay in UEC.
    You can also check the contacts at the relay, UEC and ECU for corrosion.
    If this not help you might have a faulty ECU or UEC.
    Kristian
    68 Diplomat-A 46S
    95 Vectra-A C20NE
    07 Vectra-C Z19DTH

  9. #9
    Regular Member justin32's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Basingstoke
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c SRI Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2006

    Default

    Quote Originally Posted by Vulf86 View Post
    Reviving an old thread here. but did you ever get a solution for this? Got this code myself this morning

    Sent from my D6603 using Tapatalk
    Hi mate,
    nope ive never got to the bottom of this after 4 years of owning the car :-(

    Due to only having this problem when its cold it kind of slips my mind until the temp drops and it starts playing up again.I will however be investigating it further until I find out what the problem is

    Just out of interest is it just the code your getting or is it all the other stuff that goes with it i.e cutting out,limp mode and dials not working?

  10. #10
    Regular Member justin32's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Basingstoke
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c SRI Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2006

    Default

    Quote Originally Posted by sulten View Post
    First try should be to try check/changing K2 relay in UEC.
    You can also check the contacts at the relay, UEC and ECU for corrosion.
    If this not help you might have a faulty ECU or UEC.
    will check them out

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Electric tailgate opens itself
    By lastyboy in forum Bodywork & Interior
    Replies: 8
    Last Post: 10th November 2013, 19:42
  2. Bonnet opens on its own.
    By phant in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 28th May 2012, 23:05
  3. boot opens when the car is unlocked, but....
    By Blurry120 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 22nd March 2012, 14:05
  4. Central locking opens boot
    By littlecretta in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 11th March 2009, 18:30
  5. Santa Pod opens again next Sunday!
    By nutron in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 15th January 2007, 11:29

Visitors found this page by searching for:

p1625 vauxhall

Vauxhall P1625

p1625 vectra

main reley opens too early

OPEL P1625-00C

p1625 main relay

p1625 opel corsa c

Opel DTC P1625-A

p1625 opel vectraopel meriva main relayp1625 opelOpel DTC P1625-58p1625-58Opel DTC P1625-COpel P1625-5Opel P1625-58vectrac.com vectra cdti limp mode when cold www.vectra-c.comp1625 opel corsavauxhall main relayVauxhall DTC P1625-63opel vectra c main relayDTC P1625 OPEL corsa dieselp1625-C on vauxhaul combo dieselVauxhall DTC P1625-Cwhat colour is vauxhall p1625 main relay

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •