User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: very ruff engine start when cold, what could cause it

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Las Vegas
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default very ruff engine start when cold, what could cause it

    Hi all, my Signum of late seems to run very ruff when its first started (fires up quickly), Im guessing its glow plug related. As soon as the throttle is bliped it settles down as normal but if i dont blip it just carries on sounding like its about to fall to bits. I will replace the glow plugs as the car is a 56 plate and has done near on 80k miles but what other things could cause this type of fault. Car is fine when warm and there are no fault codes or lights on the dash.Thanks, Rob

  2. #2
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

    Default

    Hmm, there are lots of posts about this at the moment.....

  3. #3
    Regular Member J P S's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2007 1.9cdti sri 150 estate

    Trim : sri

    Engine : 1.9cdti 150

    Year : 2007

    Default

    the cold weather doesnt help imo, oil etc all get thicker than they would normall.

    changing glow plugs isnt a bad idea tbh but it may not be the only cause

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Las Vegas
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    oil is new-ish, god knows what my local garage put in the old girl at its last service though. Could be olive oil by the sounds of it lol

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Ashford, Middlesex
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Here we go again, is anyone ever gonna solve this problem ??
    have you got a 120, seems to be the one with all the problems like this at the mo

  6. #6
    Regular Member spikeyboi33's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Ireland/Poland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Prefacelift.

    Trim : "Elite"

    Engine : 2.0dti

    Year : 2003

    Mileage : 130,000

    Default

    Have a very rough start up on my 2 litre diesel too, but i think its due to my fuel backing up.. gonna need new injector seals i think..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. smoke at cold cold start
    By azacbr6 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 5th December 2012, 18:23
  2. Engine running on 3 cylinders on cold start
    By philc1210 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 16th February 2012, 08:49
  3. cold start smoke and poor running engine
    By Tredici in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 16th January 2012, 08:40
  4. Cold Start - White Smoke - Juddery Engine....?
    By arkhan78 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 11th September 2011, 23:17
  5. Strange engine noise on cold start
    By stevied26 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 1st September 2010, 19:17

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •