User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Alpine display and remote help

  1. #1
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Alpine display and remote help

    Just received my Alpine remote and display interface but the instructions are a little poor.

    Do I need some sort of patch lead to go in the other end of the box or is that everything?

    H/u is a alpine 505

    Cheers

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    And this lol

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs
    Attached Images Attached Images

  3. #3
    Regular Member ThatAudioBloke's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Newcastle, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : CDTI 150

    Year : 2006

    Mileage : 103000

    Default

    Looks like it needs a patch lead but then again the small 3.5mm jack connector is on the loom... Random

    Whats the part number? It's a bit too blurry on the photos, is it d1010p? Also might be worth asking the place you got it from, or send an email to alpine technical...

  4. #4
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes mate, this is the part number APF-D101OP

    http://www.caraudiodirect.co.uk/alp-...g-adaptor.html

  5. #5
    Regular Member ThatAudioBloke's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Newcastle, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : CDTI 150

    Year : 2006

    Mileage : 103000

    Default

    Looking around the net, I'd just plug it in as is, personally.

    I'm inclined to think that the extra plug is used for flashing software to the device in the factory and seemingly doesn't appear to be used for anything else.

    See how it goes and report back?

  6. #6
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah I'll give it a bash over the weekend. I'm pm'd Ian highlander as he has the same for any advice

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs

  7. #7
    Ex Vec-C Admin Ian-Highlander's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ely, Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    61 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTI (160ps)

    Year : 2010

    Default

    Honestly don't remember. I originally bought the S1010P (steering controls only) and later upgraded it to the D1010P (display and steering controls).

    Looking back at my old pics, mine's the same as yours before I installed it. There's two seperate leads, a multi pin mini din for the display and a 3.5mm jack for the steering controls that plug into the back of the head unit.

    If you have any problems, let me know and I'll see if I can get to mine and double check all the connections for you, I need to pull my glove box out to get my DVB-T box out as it's playing up at the moment anyway.



    "Doing a good job here is like wetting your pants in a dark suit, you get a warm feeling but nobody else notices"
    Maptun Tuned 2.0T Estate - click HERE for mods list.
    Brentwood 2012: Winner, Saturday Show. Hull 2012: Winner, Best Estate. Hull 2013: Winner, Best Estate & Runner Up, Best I.C.E

    Now Gone, bring on the Insignia (now "Teapot" Tuned)...

  8. #8
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok thanks Ian mate, guess it makes sense that it won't need a patch lead if the jack does the steering controls.

    I'll pull it out over the weekend and have a butchers

    Cheers

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs

  9. #9
    Regular Member krazylegz's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    South Shields
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Popped this in today and you were right with the wiring, cheers Ian

    It's nice to have my display steering controls working again

    Sent from my iPhone using my fingers n thumbs

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Alpine display adapter?
    By TimTay in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 8th February 2011, 21:17
  2. alpine colour display
    By decks in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 11th January 2011, 17:38
  3. temp display on radio display
    By MRunMotorsport in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 19th April 2010, 15:55
  4. Alpine -2 X Type R 10" Subs & 2 X Alpine Mrp-m350 Amplifiers
    By armoured farmer in forum General items for sale
    Replies: 11
    Last Post: 15th November 2006, 15:11

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •