User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Hatchback alarm help

  1. #1
    Regular Member vectra4me's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Berwick upon tweed
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : z22se

    Year : 03

    Default Hatchback alarm help

    hi all
    i have a 03 plate vec hatch and im getting the safe check on the dash display. now ive changed the powersounder in the boot. does the system need reset at all or is it plug and play?
    reason i ask is it is still coming on and have tryed locking the car etc.
    now i have noticed that the led on the alarm switch stays a steady red then it flashes 20 times rapidly then back to the standard flash
    does the 20 flashes indicate the fault at all?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Have you had the fault code(s) read out, or did you just take pot luck the power sounder was the problem?

  3. #3
    Regular Member vectra4me's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Berwick upon tweed
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : z22se

    Year : 03

    Default

    i hate to say it but pot luck, with main problems being this and bonnet switch, and bonnet switch looks ok i thought id give this a try

  4. #4
    Regular Member Hue Jarse's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Farnborough, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRi

    Engine : 1.8 VVT (Z18XER)

    Year : 09

    Default

    Does your rear screen heater work ok. This is used as a glass break sensor when the car is locked and the alarm set. If it is open circuit it will give the 'check safeguard' message.

    Also check fuse 23 in the rear fusebox.
    Last edited by Hue Jarse; 22nd March 2013 at 09:51.

  5. #5
    Regular Member vectra4me's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Berwick upon tweed
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : z22se

    Year : 03

    Default

    yeah i have checked the fuses and replaced them with new ones just incase, rear screen works ok

  6. #6
    Regular Member vectra4me's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Berwick upon tweed
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : z22se

    Year : 03

    Default

    ive now had the codes looked at and as it happens the powersounder was also at fault but is now not present and has cleared, unfort it is still firing up code "b2955-6 antitheft warning system sensor datalink circuit low voltage or circuit open " can anyone shed any light on the possibility of what this could be? thanks

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Vectra

    Trim : OPC

    Engine : 2,8 V6

    Year : 2008

    Mileage : 90000

    Default

    Quote Originally Posted by vectra4me View Post
    ive now had the codes looked at and as it happens the powersounder was also at fault but is now not present and has cleared, unfort it is still firing up code "b2955-6 antitheft warning system sensor datalink circuit low voltage or circuit open " can anyone shed any light on the possibility of what this could be? thanks
    Try replacing the bonnet sensor it might be broken even though it looks fine

  8. #8
    Regular Member vectra4me's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Berwick upon tweed
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : z22se

    Year : 03

    Default

    thanks i will give that a go, was thinking about the possibility of it being internal fault on it

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Belfast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi guys...sorry to jump on an old thread here. .. im having the dreaded safeguard msg. I have (hopefully) eliminated the the following:
    Rear demister works
    All fuses are fine
    When I arm the alarm and put hand thru window to open door it sets alarm off on every door. Also on bonnet opening. So cant be any of them. I have also sat in the car and locked it with the fob and moved about and it seems the ultrasonic sensors arent working and my alarm didnt go off. Also when I lock the car via fob the red led light flashes straight away indicating a fault. Lastly, when I deactivate the ultrasonics with the running man button the safeguard message goes away. Please help....

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Vectra

    Trim : OPC

    Engine : 2,8 V6

    Year : 2008

    Mileage : 90000

    Default

    you've pretty much diagnosed it yourself, try replacing the ultrasonic sensor.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 53 reg 2.0 DTi Hatchback
    By GMLes in forum Quick Photo Album
    Replies: 0
    Last Post: 26th June 2012, 12:12
  2. Hatchback
    By Sig 53 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 2011, 11:57
  3. Dog cage help for hatchback
    By mickyd98 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 0
    Last Post: 22nd September 2009, 18:32
  4. hatchback
    By derby4life in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 9th December 2008, 20:20

Visitors found this page by searching for:

vauxhall vectra alarm reset site:www.vectra-c.com

vauxhall vectra alarm site:www.vectra-c.com

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •