User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Pulsing Headlights?

  1. #1
    Regular Member dv8's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    West Mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Veccy C

    Trim : SRI

    Engine : CDTi


    Default Pulsing Headlights?

    Hi Peeps

    Can you guys offer any advice?

    I have noticed, only recently that my headlights have started to pulse/blink, they dont go out just dim for a split second, then 20-30 seconds later, does it again. Not noticed if it only does it when the engine is hot/cold yet.

    No warning lamps, everything works fine and starts perfectly well.

    Anything to worry about or start saving for?

    cheers peeps.

    DV

  2. #2
    Regular Member pompey-pimp's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Fareham Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 520D Touring

    Trim : M Sport Business

    Engine : 2.0 d

    Year : 2010

    Default

    Have you changed them to LED's? It will be the OBC sending a small amount of current to each lamp to check if it is ok. LED's require less current to run and will therefore illuminate momentarily.

  3. #3
    Regular Member dv8's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    West Mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Veccy C

    Trim : SRI

    Engine : CDTi


    Default

    Hey Pompey...

    No mate, all standard lamps. NO LEDS.

    thanks for the response though.

    DV

  4. #4
    Regular Member STICKY3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does this happen at idle or when you are driving?

  5. #5
    Regular Member dv8's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    West Mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Veccy C

    Trim : SRI

    Engine : CDTi


    Default

    Hey Sticky,

    Defo on idle.. and at very low speeds, such as a crawl. to be honest not noticed at 30, hard to see.

    Next time im out, ill check whether having the AC on/off makes a difference.

    cheers

    DV

  6. #6
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    Power steering pump is electric and draws up to 60 amps so lights can flicker. Mine did on standard bulbs but since 35w Hids fitted this has stopped.

  7. #7
    Regular Member STICKY3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by dv8 View Post
    Hey Sticky,

    Defo on idle.. and at very low speeds, such as a crawl. to be honest not noticed at 30, hard to see.

    Next time im out, ill check whether having the AC on/off makes a difference.

    cheers

    DV
    You beat me to it, I was going to suggest trying it with the A/C off and see what happened

  8. #8
    ijk571
    Guest

    Default

    My old mondeo used to do it 2-3 times a second and it was all the electrics, alternator perhaps?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    2 possibles for me. do the £5 earth mod in the how2 section to ensure earth ok. then Get alternator checked for output my last vectra was kicking out 11-12v under load so not the 13-14 it should. Got the bearing and diode pack refurbed for £40 a d good as new.

  10. #10
    Regular Member dv8's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    West Mids
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Veccy C

    Trim : SRI

    Engine : CDTi


    Default

    Hi Geordieic

    Yes mate, earth mod done many moons ago, a simple one for me so gave it a go. Ill grab the multimeter and check to see what voltage the batt sits at and is running at later to see if the alternator is struggling...

    'The hearse' as she is affectionately known, being black and an estate doesn't get used as much as she should or used to, but this is only happened recently.

    cheers Peeps.

    DV

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pulsing boost prob NOT fixed!
    By Richard.roberts in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 21st February 2012, 22:24
  2. HELP!!! Engine Pulsing and wont go over 4k revs!!
    By sub2199 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2010, 10:26
  3. Pulsing boost
    By Gazza36 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 26
    Last Post: 29th April 2010, 17:58
  4. LED Flashing / pulsing
    By Steven T Davies-Moss in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 30th October 2009, 22:56
  5. Pulsing Idle Then Spanner Light
    By R13hard in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 5th March 2009, 22:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •