User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: loud clunking noise

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    mansfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default loud clunking noise

    hi, i havent posted up before and joined a while ago when i bought the vectra. its a 03 vectra c 2.0 dti and love the car and not had any problems in the 8k ive done.
    the problem started today at dinner time first off when turning on full lock to the right there was a really loud clunking noise from the front left. then after that it happened on all road types from bumpy with potholes to smoot flat car park with or without turning either way. it also happened turning and on every speed hump. so i took the car over to me dads and got it jacked up over the pit and went over everything underneath and no play or damage and nothing in the engine bay. we then went to school car park thats really rough with huge speed bumps and for an hour driving in and out and round the village not one noise at all. then on the way back all 3 roundabouts it happened. on entering turning slightly left it clunked then also mid way when turning right but not on the roads between.
    anyone had any similar problems and what else could be checked. and look forward to hearing responses aswell as reading all the interesting posts on the forum. thanks dan

  2. #2
    Full Member Woody's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    North West (Warrington)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    174 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C 3.2 Gsi Auto (Zavoli LPG with Flashlube)

    Trim : Gsi with loads of "Extras"

    Engine : 3.2 Z32SE (LPG)

    Year : 2004

    Mileage : 131,000

    Default

    Not enough info fella. What wheel size, suspension and shock absorbers are fitted, or is it all as standard ?

  3. #3
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Is it possible you damaged a CV joint when you did that full lock turn?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    mansfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    all standard mate, cant feel any play in cv joints and in the past they have clicked which it isnt doing. its doesnt seem related to steering only though as it happens randomly on any type of ground all afternoon then just tonight happened only on roundabouts.

  5. #5
    Regular Member dartraxx's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    gwynedd
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9cdti sri xp2 nav

    Trim : xp2 vxr styling

    Engine : Z19DTH

    Year : 2007

    Mileage : 68K

    Default

    outer track rod ends/inner track rods, ARB drop links, wishbone bushes, could be any of these pal? check for any perished ball joint rubbers at track rod ends, wishbone ball joint and ARB links! check the wheel bolts are secure also.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    mansfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    checked all joints and checked wheels also no persihed rubbers and no play at any joint. i have done 85 mile today in it and not one noise at all. so not really sure what it was.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    london
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c facelift flame red



    Year : 2006

    Default

    Hi danb I've got the same problem. Been driving like that for over 4 months. Been to loads of garages no one can find the problem. It comes and goes when it wants. Wired and it gets to your head. I've driven almost 20 thousand miles like that ( I do drive a lot). Not had any problems so far so I've just given up on it. Let me know if you do find anything. Good luck buddy

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    mansfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers mate just going to keep an eye on it and see if it gets worse

  9. #9
    Regular Member dartraxx's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    gwynedd
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9cdti sri xp2 nav

    Trim : xp2 vxr styling

    Engine : Z19DTH

    Year : 2007

    Mileage : 68K

    Default

    If all is well with bushes, links etc, check the radiator top mounts these can give off a clunk noise! being a pre facelift the mounts have metal retaining springs on them.

  10. #10
    Regular Member Jc_Hoop's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine was exactly like that, changed top mount bearings, mechanic also told me a spring had broke. Got all that sorted and it was fine for a bit but the noise is back again, 1month later!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. loud squeeqy clunking sound
    By Basher1 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 14th October 2012, 16:12
  2. Just lowered 2.2dti- loud clunking noise!!! Advice please?
    By NISMOIFFY in forum Handling & Braking
    Replies: 12
    Last Post: 29th August 2010, 14:54
  3. loud clunking noise
    By kristian in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 30th January 2010, 22:00
  4. clunking noise
    By mark the hat in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 10
    Last Post: 20th March 2009, 21:02
  5. clunking noise
    By big ron in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 10
    Last Post: 24th June 2008, 19:04

Visitors found this page by searching for:

lound clunck on pot holes vectra c

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •