User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: factory park pilot

  1. #1
    Regular Member squirrell25's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    wednesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SIGNUM 2.0T

    Trim : WAS DESIGN

    Engine : Z20NET

    Year : 2006

    Mileage : 99.000

    Default factory park pilot

    IMG_0016.jpgright i have got the inside of my signum in bits at the moment to fit the park pilot module i have found the white plug behind the fuse box but can't find the second plug for it

    i have found 2 other plugs both black running along with the loom that come out behind the cover for the rear lights
    is one of the 2 black plugs i found the other one i need

    do i need to use both sockets on the module?

    i am installing front and rear systems
    Last edited by squirrell25; 7th March 2013 at 18:39. Reason: added pic

  2. #2
    Regular Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    Its at White and a Black plug thats neede to fic factory parkpilot. The second Black plug Might be for TPMS (not sure)

  3. #3
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Default

    Right, you're about to have a massive sad face! The one that's NOT wrapped up in foam is the connector for the rear sensors. The one you have missing is the one for the front sensors & canbus control. It should run down the passenger side conduit and come out near the module. If it's not there you'll need to get someone to make it up for you or go to a scrappers, find a car with factory pp and strip it out. IT'S A SWINE! It runs down the rear wheel arch, throuh both conduits under the passenger doors, up behind the glove box, throught the bulkhead gromit and into the connector block just under the scuttle tray!

  4. #4
    Regular Member squirrell25's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    wednesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SIGNUM 2.0T

    Trim : WAS DESIGN

    Engine : Z20NET

    Year : 2006

    Mileage : 99.000

    Default

    hi the two plugs in the pic were wrapped up in foam which came out by the rear light cluster cover the white plug which I haven't pictured was behind the fuse box my signum as got the wires going to the plug for the front bumper loom and the switch in the dash which lights up when the lights are turned on does this still mean I will have to have the other loom made upIMG_0016.jpg

  5. #5
    Regular Member kenp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kr. Hyllinge, Denmark
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C


    Engine : 2.2 Direct

    Year : 2004

    Default

    Take a picture of the white plug.. as one is 12 pin and one is 18 pin if i remember..

  6. #6
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default

    the factory fit pp plugs are bith black which 1 is a 18 pin and tge other
    is a 12 pin.

    the aftermarket wiring harness that you fit for rear pp
    is 18 pin black plug and a 12 pin grey plug

    the tpms black plug is also a 12 pin so if you have a look
    at the 12 pin black plug and see if its got a black,green,brown,
    green/yellow,brown/white,brown/red and black/white then
    thats for tpms



  7. #7
    Regular Member squirrell25's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    wednesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SIGNUM 2.0T

    Trim : WAS DESIGN

    Engine : Z20NET

    Year : 2006

    Mileage : 99.000

    Default

    Quote Originally Posted by andy.l View Post
    the factory fit pp plugs are bith black which 1 is a 18 pin and tge other
    is a 12 pin.

    the aftermarket wiring harness that you fit for rear pp
    is 18 pin black plug and a 12 pin grey plug

    the tpms black plug is also a 12 pin so if you have a look
    at the 12 pin black plug and see if its got a black,green,brown,
    green/yellow,brown/white,brown/red and black/white then
    thats for tpms



    ok here go's

    the black 12 way as got to be the tpms plug as the colours match up the the above qoute
    the black 18 way plug as only got 5 wires going to it they as follows

    pins 1-9 empty
    pin 10 = brown
    pin 11 = empty
    pin 12 = red
    pin 13 = empty
    pin 14 = empty
    pin 15 = brown/white stipe
    pin 16 = empty
    pin 17 = green
    pin 18 = white


    the white plug i found behind the fuse box is actuly grey
    it a 12 way wires as follows
    pin1 = black/white stripe
    pin2 = brown/white stripe
    pin3 = yellow/purple stripe
    pin4 = yellow/white stripe
    pin5 = yellow/red stipe
    pin6 = yellow
    pin7 = black
    pin8 = brown
    pin9 = empty
    pin10 = empty
    pin11 = empty
    pin 12 = empty

    IMG_0023.jpg

  8. #8
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default

    yes that grey plug is for the rear park pilot that runs
    to the inner back panel plug then the pp
    bumper harness plugs into it.

    you now only need the wiring harness to add to the
    car from the rec with an 18 pin plug on to the front
    under bonnet x26 multiplug were it connects to the front
    harness thatvruns to the front bumper.

    have you checked to see if you have this front
    part of the harness from multiplug to front bumper

    have you also got the plug behind the blank in were
    the pp switch goes.



  9. #9
    Regular Member squirrell25's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    wednesbury
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SIGNUM 2.0T

    Trim : WAS DESIGN

    Engine : Z20NET

    Year : 2006

    Mileage : 99.000

    Default

    Quote Originally Posted by andy.l View Post
    yes that grey plug is for the rear park pilot that runs
    to the inner back panel plug then the pp
    bumper harness plugs into it.

    you now only need the wiring harness to add to the
    car from the rec with an 18 pin plug on to the front
    under bonnet x26 multiplug were it connects to the front
    harness thatvruns to the front bumper.

    have you checked to see if you have this front
    part of the harness from multiplug to front bumper

    have you also got the plug behind the blank in were
    the pp switch goes.


    hi i have got the plug behind the blank for p/p switch (i have already put the swicth in which lights up when th lights are on)
    i have the harrnes to the front bumper with all pins wired (see pic)

    IMG_0025.jpg

  10. #10
    Regular Member andy.l's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Wirral / ellesmere port
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia tourer

    Trim : elite

    Engine : 2.0 cdti 160

    Year : 2011

    Default

    Quote Originally Posted by squirrell25 View Post
    hi i have got the plug behind the blank for p/p switch (i have already put the swicth in which lights up when th lights are on)
    i have the harrnes to the front bumper with all pins wired (see pic)

    IMG_0025.jpg

    excellent so all you need now is the add on harness
    from pp module to the front multiplug.




Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. park pilot
    By andy bo in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 23
    Last Post: 2nd January 2013, 11:22
  2. park pilot help
    By DAVIDD88 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 24th August 2012, 13:36
  3. Park pilot alert but I don't have Park Pilot
    By krisby in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 21st November 2011, 10:58
  4. Park Pilot
    By spennny in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 13
    Last Post: 9th December 2009, 20:26
  5. park pilot
    By tditony in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 12th August 2009, 11:02

Visitors found this page by searching for:

vectra c park pilot

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •