User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Vectra C 1.9cdti 150 problem : Advice please

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    reading
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2005

    Default Vectra C 1.9cdti 150 problem : Advice please

    Hello,

    Bought 05 plate Vectra, with 150,000 on the clock or £800. Yes its cheap but thats cos things need doing to it, I took a game at the price and this is what ive got if someone can help before i get the mechanic in to have a look.



    Thought id give you a quick email with what ive found since picking up car yesterday.

    Problems:

    * Squealing : Fan belt area, on tick over can hear it, increasing revs, and going faster it increased until bout 40 plus where its very quiet like its ticking over squeal, same thing when say going 35mpg for example putting it into neutral it goes

    * Thermostat? Temp gauge doesnt move at all, when engine run and should be hot, the blowers are warm but nothing special

    * When starting from cold, really lumpy idle, but after 2 mins or so its fine, and will be for rest of the day. For example i bought it yesterday, drove 100 miles, got back at 5pm, where it was cold last night i went out about half ten, and it was lumpy. Turns over fine, just when initially runs. Looked on internet some people are saying glow plugs, some are saying leak off pipes or something.

    * Brake Pad/Abs Light : Told by seller pads were replaced, and since then light has remained on? How true i dont know

    * Banging/Thud from back end, slow speeds very easy to hear, on motorway quiet as anything, not neccisarily over bumps its doing.

    RECEIPTS FOR WORK DONE:

    10/2011 : HEAD GASKET - WATER PUMP - TIMING CHAIN KIT - ROCKER ARMS
    01/2013 : NEW BATTERY
    01/2013 : REAR COIL SPRING ON ONE OF REAR, THERE IS ONE SPARE IN BOOT, HE SAID WHEN ORDERED GARAGE SAID OTHER WAS FINE?
    02/2013 : ALTERNATOR

    * update: 1st day of starting car since purchase, and it was a cold night, fired up fine, but then lumpy/rattley and engine managment light come on for 2-3 mins, went off then back on for bit an off

    any helpers please
    Last edited by scourslane; 3rd March 2013 at 16:40.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    reading
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2005

    Default

    i tried doing the acclerator and brake pedal test for codes, doesnt work

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Carnoustie
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cdti does not have a timing chain!

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    reading
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2005

    Default

    sorry belt!

  5. #5
    Regular Member stevie16v's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    East Ayrshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI XP1



    Default

    * Squealing : Change the "auxiliary" belt - but i'd probably get the car up in the air and have have a good listen first.

    * Thermostat? Change the thermostat as per the how2 on here, £40 ish for parts

    * Lumpy start - Possibly glow plugs but the knocking indicates something else, maybe a sticky injector.

    * Brake Pad/Abs Light : the pads probably were replaced but the cable for the sensor wasn't. Join the cable together or get a new cable

    Knocking from rear - Probably upper control arms or rear ARB bushes


    Jobs a good un

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    St. Helens,Merseyside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cold start lumpy- heater/glow plugs
    brake light - could be the brake pad low sensor has been worn through and needs replacing
    thermostat is just that

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    reading
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2005

    Default

    cheers fella's, thing ive got a mobile mechanic coming tomoz, see what he says and i will report back.

    With the eml coming on and off, if its off and he plugs in the computer, will it not pick it up?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    reading
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2005

    Default

    well starting, fires up in 1-2 seconds, then idle is not consistent, try to rev to clear and takes a while for it to clear/kick in. the knock well its a knock/rattle hard to expain, engine doing a bit of a shake.

    then when warmed up idles ok but still not as should.

    was thinking of putting some injector cleaner in see if helps. But mechanic coming tomoz. How do they check for dodgy injectors?

    Thing is when shes got going, flys,

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    n/west
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi i had same problem ie, lumpy tickover after cold starting try disconnecting egr valve worked a treat for me !!

  10. #10
    Regular Member Vectra-c-SRI's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRi

    Engine : 1.9cdti 8v (120bhp)

    Year : 2005

    Mileage : 98000

    Default

    I have the same prob renewed the alternator belt still the same am thinkin its the main pully...need to have it checked out

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stereo problem 1.9cdti advice needed plz
    By Dan. in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 13th February 2012, 23:07
  2. 2006 vectra 1.9cdti starting problem and i=oil leak on start up
    By tomstubbings in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 24th September 2011, 10:01
  3. 06 Vectra est 1.9cdti Sri 150 brakes advice pls
    By lgtuk in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 13th March 2011, 10:07
  4. Replies: 9
    Last Post: 7th July 2010, 14:54
  5. Advice on vectra 1.9cdti sri purchase
    By raymysterio in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 24th May 2008, 18:03

Visitors found this page by searching for:

vectra 1.9cdti stereo fault

Vectra c 1 9 cdti 120 head gasket failure site:www.vectra-c.com

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •